|

Сидеров пред русофили в Силистра: Да отблъснем влиянието на САЩ и Израел

Идеологът на АТАКА Волен Сидеров се срещна с представители на Съюза на русофилите в Силистра. Той посети града като част от обиколката си в страната, която започна преди две седмици.
Основна тема на разговорите бяха използването на Украйна като част от имперските амбиции на САЩ. Макар и косвено, България става част от военните действия, които се водят на изток от страната ни. Умишлено или не, правителството в оставка на Пламен Орешарски и президентът Росен Плевнелиев правят всичко възможно да ни въвлекат във война срещу Русия. „Събитията в Украйна са разделна линия не само за България, а и за Европа. Европейските държави трябва да решат дали ще продължат да са марионетки на САЩ или ще водят европейска политика. Тя предполага не санкции срещу Русия, а сътрудничество с нея”, категоричен бе Сидеров.
Националист №1 заяви, че незабавно трябва да се сформира фронт, който да работи за геополитическо и икономическо решаване на проблемите на България в посока към Евразийски съюз. АТАКА непрестанно настоява за провеждането на референдум за излизане на България от НАТО и Европейския съюз.
По повод сваления малайзийски самолет над Украйна преди седмица Сидеров разказа, че американски журналист твърди, че служби на САЩ имат сателитна информация, на които ясно се вижда, че ракетата е изстреляна от украински военни. „Тази истина американците няма да я извадят и ще продължават с твърденията, че опълченците са я изстреляли. Ще продължават да твърдят, че това е работа на Москва”, заяви патриотът.
Сидеров изрази готовност да работи заедно с организации като тази на русофилите, за да отблъсне влиянието на Вашингтон и Тел Авив, което оказват на политиките и развитието на България. В заключение от срещата основателят на АТАКА и представителите на Съюза на русофилите в Силистра постигнаха споразумение да работят заедно в името на политиката и добрите отношения между България и Русия.