|

Проф. Станилов пред граждани на Велинград и Септември: Плоският данък ограбва обществото в полза на богатите

АТАКА ще продължи да настоява за прогресивно подоходно облагане, заяви проф. Станилов

Депутатът от 42-то Народно събрание проф. Станислав Станилов проведе работни срещни с граждани и симпатизанти на АТАКА във Велинград и Септември. Пред присъстващите той разясни как­во постигна патриотичната партия в рамките на едната година съществуване на 42-ия парламент и какви ще бъдат политическите амбиции на национа­листите в следващото НС.

Проф. Станилов изтъкна, че за да се пълни дър­жавната хазна, трябва да бъде отменен плоският данък и да се въведе прогресивно подоходно облага­не. „Едно от нещата, които искаше АТАКА от управляващите, беше да се промени данъчна­та система. Това ще бъде сред основните ни пунктове и в бъдеще. Плоският данък ограбва обществото и слага парите в джобовете на богатите”, категоричен бе националистът.

Гражданите на Велинград споделиха, че на последните избори е имало експериментално машинно гласуване и не е имало никакви затруднения за избирателите

Професорът заяви твърдото намерение на АТАКА да отстояват повишаване на пенсиите и работните заплати до средноевропейските и един от начините да се постигне това е реин­дустриализация на България. Той даде пример с Унгария, където премиерът Виктор Орбан вдигна три пъти пенсиите с по 10%. Велинградчани поставиха въпроса за гласуването в чужбина. В тази връзка проф. Станилов напомни предложение на ДПС, с което настояваха потомците на изселници­те в Турция да получат българско гражданство. Ако това беше прието, щеше да подмени изцяло вота на предстоящите избори. Присъстващите споделиха, че на последните избори във Велинград се е провело експериментално машинно гласуване, за каквото на­стоява и АТАКА. То протекло нормално, избира­телите са се справили и не е имало човек, който да се затрудни.

Срещите на народните представители от АТАКА в 42-то НС с граждани, членове и симпати­занти на АТАКА продължат в цялата страна. По­вече информация за предстоящите посещения на Волен Сидеров и колегите му може да получи­те от ефира на ТВ АЛФА.