|

СТОТИЦИ ПОСРЕЩНАХА ВОЛЕН ВЪВ ВЕЛИНГРАД

Сидеров се срещна с граждани и симпатизанти на АТАКА във Велинград

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се срещна със симпати­занти на партията и с представители на Съюза на запас­ните офицери във Велинград. Националист №1 отбеляза, че трябва да променим курса на развитие на България не само на вътрешнополитическата сцена, а и на външната. „Алтер­нативата е по-малко съобразяване с Брюксел, т. е. възстано­вяване на индустрията в България, построяване на АЕЦ „Бе­лене” и „Южен поток”, категоричен бе идеологът на АТАКА. По думите му по този начин ще бъде защитен българският национален интерес.

Сидеров припомни, че през 1997 г. чрез изкуствено предизви­кана банкова криза бяха иззети парите на хората и беше на­ложен хомотът на МВФ и Световната банка. „Те наложиха тотална приватизация на всичко на безценица, съкращаване на училища, болници и прочее и подчиняване на това, което ще каже МВФ”, отсече националистът. По думите му МВФ казва това, което е изгодно на големите наднационални ком­пании и по този начин България беше подчинена. „Над 3000 структуроопределящи предприятия бяха разрушени или про­дадени за жълти стотинки”, възмути се председателят на АТАКА. Сидеров добави, че безработицата е огромна заради умишленото унищожаване на индустрията в страната ни.

Сидеров се срещна още с граждани на Девин и с шефката на болницата в града Радка Грозданова. Припомняме, че при управлението на ГЕРБ страната затъна в безпрецедентна криза, която засегна всички сектори в обществото. Груба­та антисоциална по­литика удари тежко и здравеопазването. За близо четиригодишния си мандат правител­ство на Борисов успя да закрие 17 болници и остави стотици хи­ляди хора без достъп дори до елементарни медицински грижи. Сред тях беше и лечебното заведение в Девин, кое­то затвори врати на 4 юли 2011 г. През март тази година болницата отново заработи (оч­аквайте в следващия брой повече за срещите на Сидеров в Девин и региона)