|

Съдийка, близка до Цветанов, изпълни политическа поръчка срещу Сидеров

АТАКА ЩЕ СЕЗИРА ВСС ЗА КОРУПЦИЯ И НАРУШЕНИЯ НА БЛИЗКАТА ДО ГЕРБ СЪДИЯ ТЕОДОРА НЕЙЧЕВА

Съдия Теодора Нейчева беше командирована от Разград в Софийски градски съд и без конкурс започва работа, а назначението й е лично от приятелката на Цветан Цветанов - Владимира Янева

АТАКА започва собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълня­ване на политически поръчки от съдия Теодора Нейчева.

От партията ще внесат сигнал до ВСС за допуснатите сериозни процесуални нару­шения при постановяване на решението от съдията, стана ясно от прессъобщение на па­триотите.

Близката на Цветанов шефка на СГС Владимира Янева

Припомняме, че съдия Тео­дора Нейчева беше команди­рована от Разград в Софий­ския градски съд и без конкурс започва работа в СГС. Назна­чението й е лично от прия­телката на Цветан Цвета­нов – Владимира Янева, която е председател на Софийския градски съд, като специално за Нейчева Янева иска закри­ване на щата в Разград и от­криване на такъв в СГС. Преди това Нейчева прави серия неус­пешни опи­ти да бъде назначена в СГС. Комен- ­тарите, за които С и д е р о в е осъден на първа ин­станция от Бойко Борисов, са цитати от сред­ствата за масова инфор­мация – в. „Монитор“, изнесени данни от легия „Антимафия“, Становище на парламентарната комисия за „Авиоотряд 28“ и други ин­формационни сайтове. Съдия Нейчева, удобно за Борисов, не се е съобразила с професионал­ната експертиза на статиите.В хода на делото е направена екс­пертиза на всички статии от вещо лице, като то установява, че цялата информация, която Сидеров е коментирал,е налична в предоставените по делото на съда 17 броя статии. Това не пре­чи на съдия Нейчева да приеме, че това са твърдения на Сидеров, а не позоваване на статиите. За направен коментар по една ста­тия тя присъжда обезщетение в размер на 180 000 лв. Такава сума обикновено се присъжда от българския съд като обезщете­ние при смъртен случай на дете.

Съдия Нейчева не се съобразява с експертизата и не зачита по­казанията от страна на двама­та свидетели от АТАКА. Тя взи­ма предвид само показанията на свидетелите от страна на Бой­ко Борисов – неговия пиар Никола Николов и секретарката му Де­сислава Замфирова. Безспорно, съдия Нейчева е изпълнила поли­тическа поръчка на ГЕРБ.

Явно с постановената при­съда Нейчева се е отблагода­рила на своите покровители Цветанов и Борисов, които я на­значиха на работа в СГС.

След като излезе решението на съда, Бойко Борисов побърза да благодари от фейсбук страница­та си на съдебната система. Там той пише, че сумата, която Сидеров трябва да изплати, изглежда голяма, но вредите за репутацията му, която цял живот бил градил, били много по-големи. „Нанесени­те ми щети са доста повече от тази сума”, оплака се бив­шият пожарникар.

Вестник „Атака” пита защо Бойко, след като така „яр­остно” брани имиджа си и убеж­дава в своята невинност и не­участие в канали за трафик на проститутки и наркотици, не съди и останалите политици, кои­то неведнъж пред медиите са твърдели именно това. Архивите са живи, г-н Бо­рисов. Защо не съдите и Яне Янев например, който още преди години каза, че вие сте съучастник, подбудител или извършител на убийства в България?

Защо не го съдите и зато­ва, че нарече правителство­то на ГЕРБ – „плод на лобита и икономически групировки” и за обвиненията към вашия заместник, че „Цветан Цве­танов контролира контра­бандни канали” (изказване на Яне Янев на пресконференция, 24.10. 2010 г.)

Отговорът е ясен. Един­ствената ви мишена е Во­лен Сидеров и АТАКА, които ви развалиха сценария и ви спряха да се върнете на власт.

И в заключение, г-н Бо­рисов, след като в сряда (13.08.2014 г.) казахте, че вяр­вате в българската съдебна система, защо все още дър­жите за свой заместник на партията и председател на предизборния ви щаб човек, който е с ефективна присъ­да – Цветан Цветанов?!

 

АРХИВИТЕ СА ЖИВИ

 

 БОЙКО, ЗАЩО НЕ ОСЪДИ И ЯНЕВ ЗА ДУМИТЕ:

 

„Може ли България да има премиер, който е бил съучастник, под­будител или извършител на убийства в България?“

Изказване на Янев по време на четвъртия конгрес на партията му в НДК 19.06.2011

„Правителството на ГЕРБ е плод на лобита и икономически гру­пировки“

Изказване на Янев на пресконференция в Пловдив 25.01.2010

“ГЕРБ е еднолична власт и милиционерски ботуш“

Изказване на Янев в телевизионно участие по бТВ от 24.01.2010

„Правителството на ГЕРБ чрез свои икономически кръгове са из­точили огромни суми“

Изказване на Янев пред журналисти във Велико Търново

„Цветан Цветанов контролира контрабандните канали“

Изказване на Янев на пресконференция 24. 10. 2010

„Ще стане ясно, че в това правителство има наследници на Иван Тодоров Доктора. Закрилник на Доктора е вътрешният министър“

“Цецо и Бойко са царете на компроматите в България“

„Това правителство са килърите на българския бизнес“

Изказване на Янев в сутрешния блок на Нова телевизия 07.01.2011

“ГЕРБ е най-корумпираната партия на прехода“

Изказване на Янев в предаването „На 4 очи с Цветанка Ризова“ 30.01.2011