|

АТАКА НА БУНТ СРЕЩУ ДПС В КЮСТЕНДИЛ

СКАНДАЛНО: Циганинът Александър Методиев (Бат,Сали) става депутат с 1,47% от гласовете, АТАКА с 6,8% няма представител

 

Партия АТАКА протестира пред сградата на областната управа в Кюстендил срещу из­бора на Александър Методиев (известен като Бат,Сали) за де­путат в 43-то Народно събра­ние.

Циганинът, за когото се твърди, че няма образование, стана народен представител от турската партия ДПС с едва 864 гласа. Партията на До­ган е осма политическа сила в Кюстендил със скромните 1,47% от гласовете на избиратели. За сравнение – АТАКА стана чет­върта политическа сила в об­ластта с 6,8%, но няма излъчен народен представител оттам.

Това предизвика недовол­ството на стотици симпа­тизанти на АТАКА в региона, които излязоха на митинг в четвъртък срещу решението на ЦИК и несправедливото ма­тематическо разпределение на мандатите.

„Кюстендил е един от най-чистите етнически райони в България. В областта проти­воконституционната партия ДПС досега не е имала предста­вител и е нелепо при положе­ние, че партии с много по-висок резултат не вкарват народен представител от Кюстендил, лицето Бат’Сали да става де­путат. Друг е въпросът, че не е ясно дали има и основно образо­вание”, коментира пред в. „Ата­ка” областният координатор на АТАКА за Югозападна България и избран за депутат от Благоев­град в 43-то НС Илиан Тодоров. Той подчерта да не забравяме, че целта на ДПС е създаване на ислямска дъга, която трябва да стигне до Албания и пътят й минава през Кюстендил.