|

ВОЛЕН ОТКАЗА ДА ПРЕГОВАРЯ С ГЕРБ

 

Сидеров и колегите му отказаха да разговарят с емисарките на ГЕРБ без присъствието на телевизионни камери

АТАКА отказа да участва в т. нар. консултации с ГЕРБ за съставяне на правителство. Срещата трябваше да бъде в зала ,,Запад“ на Народното събрание на 18 октомври, но националистите оставиха сами женското трио за „пре­говори” на Борисов и се насо­чиха към трибуната за прес­конференции в парламента.

Преди да застанат пред камерите, патриотите пре­махнаха знамето на ЕС и го­вориха само пред българския национален флаг. Те отново настояваха срещата между коалиция ГЕРБ и партия АТА­КА да бъде открита за медии, но емисарките на Борисов отказаха под претекст, че това щяло да наруши „прави­лата” им за „преговори”.

Пред журналисти Волен Сидеров коментира, че има горчив опит в преговорите с ГЕРБ и затова държи те да са открити за медиите. Той до­бави, че това искане патри­отите са поставили като задължително, тъй като не желаят да участват в зад­кулисия. „Колегите ми се оп­итваха да се свържат с пред­ставителите на ГЕРБ – Цецка Цачева, Менда Стоянова, как­то и с пресцентъра. Те не си вдигаха телефоните. Сега разбрахме, че потвърждават тяхното виждане да няма медии на разговорите“, пояс­ни Сидеров.

Пред засилен медиен инте­рес той припомни, че в 42-ия парламент ГЕРБ се съглася­ваха с БСП и ДПС и отхвър­ляха приемането на полезни промени като премахването на плоския данък и замяната му с прогресивно подоходно облагане, прекратяване на концесионните договори за злато и прочее народополез­ни решения. „Тези разговори или „консултации”, както ги наричат, показаха, че нямат никакъв смисъл, защото вче­ра (петък) видяхте как една от коалициите, която влиза при коалиция ГЕРБ да прего­варя беше отрязана. Защо? Защото явно план-схемата е в бъдещото управление да влязат коалиция ГЕРБ, коали­ция Реформаторски блок, ко­алиция Патриотичен фронт и скрита и задкулисна под­крепа на ДПС. Тази схема вече е ясна”, категоричен бе на­ционалистът. Той коменти­ра и прословутите 18 точки на ГЕРБ, които така и не се разбра какво представляват. „Това не е шоу, а сериозна ра­бота, политика, управление на България!“, възмути се ос­нователят на АТАКА.

Сидеров напомни, че от ГЕРБ са длъжни да кажат досега кои са първите пет законодателни инициати­ви, които ще предприемат, защото, чутите досега, са само саниране на жилища и Закон за средното образова­ние. Това не са най-важните неща в държавата според АТАКА. За националистите на дневен ред са доходите, работните места, реиндус­триализация и разваляне на заробващите ни договори с колониални компании.