|

ВОЛЕН ОТКАЗА ДА УЧАСТВА В ЗАДКУЛИСНАТА СЕДЯНКА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ

 

Сидеров предложи срещата между президента и партиите да бъде достъпна за медии

Лидерът на АТА­КА Волен Сидеров и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов отказаха да участват на преговорите с парламентар­но представените партии при президента Росен Плевнелиев в сряда. Причината националисти­те да напуснат сградата на „Дон­дуков” 2 бе отказът на държав­ния глава да допусне медиите да присъстват и предават на живо разговорите. Целта, на които беше да се съгласува дата за за­почване на работата на 43-то Народно събрание, и първите му приоритети.

„Още с влизането си предло­жихме да има прозрачност и ме­диите да предават заседанието на живо. Плевнелиев отговори с една много витиевата деклара­ция, в която, общо взето, се каз­ваше, че трябвало да има баланс и спокойствие. Какво пречат меди­ите на баланса?”, запита Сидеров. Той заявил на присъстващите, че липсата на медии създават съм­нения за задкулисно договаряне и отказва участието си.

Патриотът добави, че преди да влезе на заседанието, Плев­нелиев е предложил 27 октом­ври да бъде първият работен ден на НС, която впоследствие бе и потвърдена. Пред журнали­сти основателят на АТАКА зая­ви, че според него парламентът трябва да се свика час по-скоро и 20-ти е добър вариант. Послед­ното Народно събрание започна работа 9 дни след изборите, а сега се чака 22, което според на­ционалиста е излишно. Ние смя­таме, че парламентът трябва да започне веднага. Не виждаме причини за бавене. Включително и т.нар. преговори или консулта­ции, които ГЕРБ провежда с пар­тиите. Не виждам защо трябва да се точат толкова много”, ка­тегоричен бе партийният лидер.

Първото официално рандеву на новата власт на задкулисните договорки

Припомняме, че Сидеров невед­нъж е настоявал заседанията при президента, на Министерския съвет, парламентарни комисии и прочее да бъдат предавани на живо по националните медии, за да има пълна прозрачност пред обществеността и хората да разбират за какво се договарят партиите, а не да се играят зад­кулисни игри.