|

ЗАРАДИ ТУРСКИЯ МАНДАТ В ГАБРОВО: АТАКА БЛОКИРА ПРОХОДА ШИПКА

 

На 13 октомври стотици габровци се включиха в протеста на АТАКА срещу ДПС

Партия АТАКА и граждани на Габрово обявиха, че ще блокират движението през прохода Шипка този петък, 24 октомври, от 13,00 часа. Това стана ясно, след като областният координатор на АТАКА за Габрово Любомир Линков депозира в деловодство­то на общината уведомление за провеждане на мероприятието. Протестът е насочен срещу да­ването на мандата на ДПС в Га­брово на изминалите избори за народни представители.

„На мероприятието са пока­нени всички граждани на Габро­во. Приканваме всеки, който не е съгласен с това престъпление срещу народа, да присъства на блокадата ни. Събитието ще се случи на началото на прохода, не­посредствено до бариерата. Не можем да уточним завършване­то на мероприятието, тъй като това изцяло зависи от това, дали ДПС ще оттеглят мандата си или не”, пише в уведомление­то атакистът Любомир Линков.

Припомним ви, че преди седми­ца АТАКА организира протест на площад „Възраждане” в Габрово. На протеста се събраха стоти­ци недоволни, които се обявиха категорично против определя­нето на Четин Казак за депутат от област Габрово. През измина­лата седмица патриотите ор­ганизираха подписка под наслов: „Аз не искам ДПС да получава мандат от 7 ИР-Габрово”. До момента са се подписали хиляди будни габровци.

От партията на Сидеров в Га­брово са категорични, че ще про­дължат с протестните дейст­вис срещу скандалния мандат, който получи турската партия с едва 3000 гласа и се нареди чак на седмо място в областта на изминалите парламентарни из­бори.

Партия АТАКА е четвърта сила в област Габрово с 6,56%, а в града резултатът на нацио­налистите е 7,1%, което я прави трета сила. Въпреки отличния резултат атакистите не полу­чиха мандат в 43-то НС оттам.