|

СИДЕРОВ: КОНСУЛТАЦИИТЕ С ГЕРБ СА ТЕАТЪР, КОЙТО СЕ ИГРАЕ НА ТЪМНО

В България няма ляво, няма дясно! Всичко е стремеж към властта

„АТАКА” с Волен Сидеров по АЛФА ТВ, 20 октомври 2014 г.

В България няма много партии, само две различни. АТАКА и всички останали, заяви Сидеров във всекидневния си коментар по АЛФА ТВ

 

Уважаеми българи, в мо­мента много от вас се питат какви са те­зи коалиции, какво ста­на с партиите, които заявяваха, че имат своите принцип­ни възгледи, а сега изведнъж всички се подредиха и казаха, че програмите им всъщност нямат значение. Оказа се, че в България няма ляво, няма дясно. Всич­ко е стремеж към властта. В неделя една женска тройка Цецка, Менда, Ру­ми се срещнаха с една мъжка тройка Гошо Седефчев, Ивайло Калфин, Румен Петков, с прякор Главъта. Женската тройка е от коалиция ГЕРБ, а мъжка­та представлява коалиция АБВ. Казвам коалиции, защото и двете формации са от няколко партии и лъжат, като се представят за отделни партии. Едно от заглавията в пресата за та­зи среща е „ГЕРБ и АБВ откриха голя­мо сходство помежду си”. Те досега различия ли откриваха, не се ли позна­ваха? Единият беше президент на Бъл­гария десет години – Георги Първанов. Ивайло Калфин беше външен минис­тър в Тройната коалиция – БСП, ДПС, НДСВ, и също е добре познат. За Румен Петков-Главъта да не говорим. Той беше вътрешен министър. Влезе в го­ляма афера с братя Галеви, но продъл­жава да го играе водещ политик. И сега беше в тройката от АБВ, която оти­де да поднесе куртоазни поздравления на дамите Цецка, Менда и Руми.

Това, което се случва в момента, и на­чинът, по който се описва в медиите, прилича на една пародия. Важно е да отбележим, че вестникът, от който цитирах заглавието, е издание на газо­вия бракониер Сашо Дончев. Негова­та фирма незаконно прави сондажи в Добруджа. Скоро обаче прокуратура­та ще се запознае с неговите дейст­вия. Не знам тогава дали г-н Дончев ще има пари да издава вестници, но той си е натрупал достатъчно. Са­мо колата му струва колкото пенси­ите на всички възрастни в родния му град Ямбол.

Другият вестник, който ще цити­рам, трябва да уточним, че е на Ивчо Прокопиев, момчето с червени бузи. Той винаги ми е приличал на срамежли­вия крадец Алхен от гениалния роман на Илф и Петров „Златният телец”. Там директорът на сиропиталище­то непрекъснато краде продукти от самото сиропиталище и ги продава. Но се срамува, че го прави. Затова ав­торите са го нарекли срамежливият крадец Алхен. Иво Прокопиев непре­къснато нещо приватизира, върти някакви далавери и с тези зачерве­ни бузи, като че ли е притеснен, че го прави. Срамежливият крадец Алхен на българския печат Иво Прокопиев издава вестник „Капитал”, където има голяма статия със заглавието „Първанов предложи на Борисов широ­ка коалиция с основните партии”. Какво значи широка коалиция и основни пар­тии? Явно Първанов се смята за основ­на партия. На снимката към статията Първанов се ръкува с Цецка и любовно се гледат в очите. Съвсем доскоро г-н Първанов говореше, че с ГЕРБ имат ра­дикални различия – интелектуални, идей­ни, програмни и какви ли още не. Сега се оказа, че нямат. Приличат си, дори нами­рат сходства помежду си. За основни партии в статията са изредени леви­ят, десният сектор и Патриотичният фронт. В същото време Валери Симео­нов Балевски поясни, че ако програмата на Патриотичния фронт бъде подкре­пена от БСП, формацията би подкрепи­ла и тях. И БСП, и „патриотите” нямат проблеми и с подкрепата, която биха получили от основния си идеологиче­ски опонент ДПС. В обзорния анализ на вестника на Прокопиев се казва ясно, че „Патриотичният” фронт е нареден до ГЕРБ и е готов да подкрепи правител­ство, независимо дали то ще бъде под­крепено и от БСП, и от ДПС.

Задъхани репортерки вече обявиха, че ще има втори тур на театъра, наре­чен кастингът на ГЕРБ с трите грации Цецка, Менда и Руми, които приемат делегация след делегация и попълват някакви листчета, все едно са на шо­фьорски изпит. Отмятат точки, а на­края излизат и казват, че откриват много прилики и привличане с тези, които ги посещават. Както знаете, ние от АТАКА отказахме да отидем на кастинга, защото искахме той да бъде пред камерите, за да е прозрачен. Нагле­дали сме се на лъжите и махленските мутраджийски измами на ГЕРБ, с които ни нанасяха удар след удар през измина­лите години. Затова казахме: „Уважаема Цецка, Менда и Руми, ще дойдем да го­ворим с вас, но искаме медиите да от­разяват всяка думичка, която кажете, защото вие сте известни с вашите лъжи. Да не говорим за лидера ви, кой­то по обяд казва едно, вечерта друго”.

ГЕРБ са решили да проведат втори тур на консултациите с БСП, Рефор­маторския блок и т.нар. „Патриоти­чен” фронт от 14 партии, плюс АБВ. Тогава вече ще се събере централни­ят орган на ГЕРБ да отсъди. Естест­вено, всичко вече е определено. Това е театър, защото т. нар. Изпълнител­но бюро не решава. Бате Бойко в Банкя вече е наредил кабинета, а консултаци­ите са една публична игра на демокра­ция. Всъщност няма нито публичност, нито демокрация, защото дори пред­ставителната театрална част от преговорите се води на тъмно. Не по­искаха да поканят медии на нито една от срещите и ако това е прозрачност, аз съм римският папа. Преговорите: „Тази поръчка за мен, тази за теб, ти вземаш областен управител, за теб двама зам.-министри, ти дай човек за тази служба” и т.н. няма да ги чуете. Те се водят в Банкя, не в зала „Запад”, за­ла „Изток”.

Защо всички тези хорица си играят на партии? Защо излизат и казват, че представляват някаква политическа сила, която била различна от другата, а всъщност накрая откриват пълно или почти пълно сходство. Има ли смисъл тогава да правите партия? Защо хаби­те енергия, пари, ресурси? Защо лъже­те хората, че има много партии и след това гледаме един голям хор от папа­гали. Всъщност няма много партии. Има две различни. Групата партии без прин­ципи и АТАКА. Това е разделението на партии. Трябваше 43-то НС да се кон­струира, за да разберете това, което ви говоря от години.