|

СИДЕРОВ: НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ПИАР АКЦИИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Аз съм против да се спасява КТБ с парите на данъкоплатците, каза Сидеров в парламента

Волен Сидеров няма да участва в консулта­циите при президен­та в петък. Лидерът на АТАКА е категори­чен, че няма да ходи при прези­дента, избран с измама, Росен Плевнелиев. “Какво точно ще консултира? Президентът си има ясни права по Консти­туция и трябва да ги изпълни. Няма да пита мен дали да връчи мандат на ГЕРБ”, заяви в куло­арите на парламента Сидеров. Той определи предстоящите консултации с парламентар­ните партии като ПР акция на Плевнелиев.

Първата среща на Росен П. ще бъде на 31 октомври с АБВ, а последната на 5 ноември с ГЕРБ. Предвижда се на ден да се състоят по две срещи с пар­ламентарно представени по­литически сили. Съгласно кон­ституционните разпоредби след консултациите ще бъде връчен проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентар­на група.

Относно казусът КТБ, лидерът на АТАКА заяви: „Не знам защо трябва да се оздравява тази банка с държавни пари. От къде на къде? Като толкова искат да я оздравяват, да се съберат чужди банкови вериги, които изпомпват парите на българи­те чрез лихви и други спекула­ции, и да я спасяват. Аз съм про­тив да се спасява КТВ с парите на данъкоплатците. Нека да си фалира. Какъв е проблемът?”, добави националистът.

Той припомни, че кризата от 2008 г. е създадена по същия контролиран начин. Банковата система се разклаща по знак, даден от господарите на све­та.