|

„СМЪРТ ЗА ДПС“ ЕХТЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН

 

Цветомир ЦЕНОВ

 

Фенове на Ботев Пловдив издигнаха този плакат на мача България-Хърватия. След двубоя на път за Пловдив бяха арестувани

Условно и удобно наричаните „лумпени”, „футболни хулигани”, „ултраси” или каквито и други прозвища да имат, са онази част от обществото, която властта използ­ва, за да измие калната си съвест от неус­пешни политики и решения, а стичащата се след това помия разпръсва в лицето на народа.

Цяла седмица помията се разпръсква в лицето на обикновения българин, който седи удобно в креслото си и гледа телеви­зия, чете вестник или поредния манипула­тивен интернет сайт. Чете и гледа отзи­вите след евроквалификацията по футбол между България и Хърватия, провела се на 10.10.2014 г. в София. Гледа и, цъкайки с език уж размишлява за поредната „изцепка” на „лумпените” от стадиона. Естествено за цъкащия с език е непосилно да разбере, че те са „лумпени” и „хулигани”, защото на­вярно имат различно мнение. Защото имат смелостта да кажат „НЕ” на подмяната и мощно „НЕ” на гаврата!

В България вече наистина има етнически проблем. Проблем, създаден от една про­тивоконституционна партия, която за 25 години успя да промие съзнанието на на­следниците на насила помюсюлманчените българи по време на петвековното кръво­жадно османско робство. По безмилостен и безпрецедентен начин петата колона на Турция в България създаде турско самосъз­нание у децата на тези, които някога с меч, огън и кръв вричаше в „Корана”.

Същата тази партия (носеща белезите на турска агентура) не зачита Основния за­кон в държавата, в която участва на избо­ри, получава министерски кресла и „разпре­деля порции”. Нейните водачи нарушават закона и слагат етикет за „ненормалност” върху официалния език в своята родина. ДПС и силните фигури в нея прекалиха, този път наистина.

Не случайно феновете на стадиона превърнаха един свещен стих на дядо Ва­зов по своему във футболна песен, която целият стадион запя с пълно гърло в един глас: „Българин да се наричам – първа ра­дост е за мене”. Десетки транспаранти с крайни лозунги увиснаха на оградите на всички сектори. Провокацията даде своя резултат. Но тези хора в хладната октом­врийска вечер показаха още нещо, което бе поизчезнало от съзнанието на българи­на. Тези хора показаха, че българският дух е жив. Заявиха, че не желаят да бъдат роби в собствената си страна – ОТНОВО! Изпод външната маска на „качулката” доказаха, че се крие смелост и национална отговор­ност (и Левски се е дегизирал в името на делото). Доказаха за пореден път, че Бъл­гария за тях е кауза, която не биха предали, въпреки репресивните мерки на държав­ния силов апарат, които често влизат в сила срещу тях. Влязоха и този път, заради плакат „Смърт за ДПС”. Над 70 фенове на Ботев Пловдив бяха задържани след мача. Ако за ДПС е ясно, че по този начин могат да затворят устата на 70 или 100 човека, то непремнно трябваше да го направят и с над 30 000, които в един глас подеха същия рефрен. И нека този път не обвиняваме тях във фашизъм, идиотизъм, лумпенщина или лошо възпитание, защото на стадиона имаше и хора без качулки, които с лицата и децата си на раменете скандираха по-гор­ния рефрен… Тези хора, тези фенове пока­заха съвършено ясно на високите етажи в ДПС, че правата и свободите не търпят обиди и мафиотски кръгове. Те не търпят подмяна на историческата истина. Те не търпят съвременните окови или обръчи, чрез които Доган, Местан и компания раз­пределят порциите.

Тези млади момчета и момичета могат да променят примиренческото мислене на цял един народ, защото са задружни и обе­динени от чистата кауза – „ЗА БЪЛГАРИЯ”. Доказаха го в тези 90 минути, в които заб­равиха клубните си различия.

В продължението на мача хората каза­ха „НЕ” на, меко казано, неуместния тон, с който Владимир Зидаров (Лютви Местан) се опитва да подпали етническа непоноси­мост.

Цялото това отрицание, освен на ста­диона и в градове като Кюстендил, Дупни­ца и Ямбол, намери своето логично продъл­жение в социалните мрежи, където само за няколко часа появилата се фейсбук стра­ница „Забрана за ДПС”, събра хиляди почи­татели, а онлайн петицията със същото искане достигна над 50 000 подписа.

Е, г-н Зидаров (Местан) …сега чувствате ли се отритнат? Чувствате ли се разли­чен? Успя ли вашият план за идиотското разделение на народа? Ще осъдите ли ро­дината си, заради „ненормалния” български език? Едно е ясно. Оттук нататък ще се опитате да използвате заряда и буйния нрав на „момчетата с качулките”, защото са удобен пристан за „лодката на вашите вини”. Именно тук ще сгрешите, защото ще подцените техния интелект, защото те го имат, въпреки че вие, г-н Зидаров (Местан), и вашите Колеги, с които упра­влявахте страната в двойни и тройни коалиции, създадохте грешна представа в обществото за тях. Но качулките започ­наха да се „повдигат” и „цъкащият на крес­лото“ отправя поглед към тях.

А вие, г-да Зидаров (Местан), Хафъзов и Цонев, кога ще посетите мач на национал­ния отбор на България, и кога ще изпеете гордо, с пълно гърло, както „качулките” : „Българин да се наричам – първа радост е за мене…” ????