|

Волен Сидеров пред „Русия днес“: АТАКА е за излизане на България от НАТО*

Видният български политик и лидер на създадената през 2005 година партия АТАКА Волен Сидеров призова ръководството на Европейския съюз незабавно да прекрати антируските санкции, защото тази политика, според него, ще доведе до гибел на организацията.

Вече два пъти в историята си България е била въвличана във война с Русия и всеки път това свършваше за нея с национална катастрофа. Трети път няма да има – подчертава Сидеров.

Той смята, че лидерите на европейските страни са длъжни да се заемат със защита на интересите на своите държави и да прекратят своето „васално“ поведение в отношенията с Вашингтон. За съжаление, днешният Европейски съюз не прокарва такава политика. Той действа в името не на европейските народи, а против тях – каза в интервю за наш кореспондент Волен Сидеров.

КОРЕСПОНДЕНТ: Минаха изборите. Имате вече нов Парламент. С немалък труд е създадено и новото правителство. Как планирате Вашата работа, на вашата партия?

Волен Сидеров: Имаше сценарий – нашата партия да не влезе в Парламента. Така искаха някои кръгове, ръководени от американското посолство. Но ние от години заявяваме една много ясна позиция – България трябва да излезе от НАТО, военния блок, който застрашава сега сигурността и мира в цяла Европа. Трябва да се направи референдум и съм сигурен, че повечето българи ще ни подкрепят. Но тази наша позиция за съжаление не се споделя от останалите партии от Парламента. Въпреки това, ние успяхме да влезнем в него.

Повече от две трети българи са против санкциите срещу Русия. Против тази геополитическата игра в Украйна. Те много добре разбират всичко и не искат да враждуват със своята освободителка Русия, към която имат изконни положителни чувства. Всичко това влиза в противоречие с метода на управление на политическия елит начело със сегашния президент и правителството, съставено от ГЕРБ и няколко партии, които се смятат за десни и са послушни изпълнители на американската политика. Те няма да имат характер да възразят на пагубните искания на САЩ да спрем всички енергийни проекти и да налагаме санкции срещу РФ.

КОРЕСПОНДЕНТ: Знам, че имате особено мнение по повод действащите антируски санкции, което съвсем наскоро сте озвучили в призива си към ръководството на Евросъюза?

Волен Сидеров: Това стана на заседанието на Парламента, на който са присъствали представители от държавите от ЕС, на които им казах да предадат на техните ръководители, че ние на искаме да ни вкарват във вражда с Русия. Ние не искаме санкциите, които вредят и на нашата и на европейската икономика.

Също внесох в нашия Парламент проектодекларация за признаването на изборите в ДНР и ЛНР. Не се надявам на подкрепата от другите партии, но това е нашата позиция по въпроса.

КОРЕСПОНДЕНТ: Създава се впечатлението, че повечето европейски и американски лидери просто не искат да виждат истината…

Волен Сидеров: В случая става въпрос на геополитическата игра. Всъщност, Европа в сегашната си политика играе срещу себе си. Това е големия парадокс, защото тези санкции нанасят преди всичко вреда на самите тях, в частност, на България. Те послушно се съгласяват с искания на Обама, който се опитва да забие клин между големите европейски държави и Русия.

За съжаление няма такива личности, такива лидери като Шарл Дьо Гол и Конрад Аденауер, които през 60-те години умееха да казват НЕ на САЩ. Дори Франция излезе от НАТО тогава. В момента такива лидери няма. В момента имаме само едно сиво безличие в политиката. Но аз прогнозирам, че тяхно общество рано или късно ще се надигне срещу всичко това и ситуацията корено се промени.

Онези, които разпалват сега Третата световна война от Украйна, смятат, че Русия изгубва своите позиции, както е, според тях, е загубила в студената война. Те смятаха, че с рухването на СССР Русия ще бъде колонизирана и ще стане ресурс за евтина работна сила и природни богатства. Но това е дълбоко заблуждение, което се потвърждава от стабилността на РФ в тези тежки кризисни условия. Русия сега прави икономически и валутен съюз, който ще бъде смъртоносен удар за долара. И търгуването на петролна продукция и газ ще я укрепи още повече. Това силно изнервя вашингтонските кръгове, които са свикнали да доминират. Оттам идва целият този пропаганден натиск срещу Русия. Обаче на цялата западна пропаганда започва да й пада маската. Българите не могат да бъдат излъгани така лесно.

КОРЕСПОНДЕНТ: Убедена съм, че във Вашата програма е заложена работата с подрастващото поколение. Кое е най-важното сега, в нашия свят, за възпитанието на младежта? Какви ценности те трябва да носят в сърцата си?

Волен Сидеров: Това за нас е много важен въпрос и ние от години се опитваме да върнем уважение към нашите ценности, към вярата. Аз съм убеден, че един ден това ще стане и духовното ще победи материалното.

КОРЕСПОНДЕНТ: Вашата популярност сигурно се дължи на Вашите идеи и принципи. Какво за Вас е най-важното в този живот и какво цените най-много?

Волен Сидеров: Минал съм през много лутания. Никой не ми е помагал от младежка възраст. Много рано съм изгубил баща си. Така, че съм търсил сам моя път. И никой нищо не ми е предлагал на тепсия. Така че съм се убедил, че главното е не да трупаш за себе си, а да се раздаваш на хората. Това е моят принцип и искам да го предам на младите в България. За мен това не е теория, а едно дълбоко убеждение. Искам да израсне ново поколение млади български политици, които ще поведат страната в правилна посока.

………..

*) Поместваме текста така, както е представен в превод на български в сайта на „Гласът на Русия“.