|

Пак разбиха офиса на АТАКА във Варна

 

Витрината на централния офис на партия АТАКА на бул.“Цар Освобо­дител“ във Варна за пореден път бе потрошена от вандали на 4 януари. На фасадата зееше огромна дупка, в клуба беше пълно със стъкла, съобщи народ­ният представител и зонален отго­ворник Николай Александров.

 

Въпреки видеонаблюдението нападенията срещу офиса на партията вече са десет

Според него вандалският акт е станал призори. Щетите само за стъклата и монтажа са за неколкос­тотин лева.

Полицията вече е извършила оглед след подадения за инцидента сигнал. Иззети са материали от охранител­ната видеокамера. По случая е образу­вано предварително производство. Това е първият за годината случай на нападение срещу клуб на АТАКА за тази година. През 2014 г. имахме чети­ри случая, а през 2013 г. те бяха пет, припомни Александров. До момента има само един задържан за вандалски­те актове. Хулиганът плати 160 лева глоба, каза народният представител.

Според местния лидер на атакистите Цветомир Грънчаров акцията на ванда­лите е извършена от дрогирани и пияни младежи, които посещават нощен клуб на две крачки от политическия офис.

„Информирахме полицията, но не се надявам много да бъде разкрит извърши­телят”, добави Грънчаров. Според него при последното трошене на витрина­та, камерата заснела бруталния вандал и дори лицето му в отчетлив план. Въ­преки това прокуратурата прекратила образуваното досъдебно производство, защото в МВР-системата не било от­крито лице, което да отговаря на сним­ката.