|

Американка спаси човечеството от ядрена война – само преди седмица!

Капитан Хийтър Е. Коул е уволнена заради „липса на лидерски качества“.

Така гласят съобщенията, например това на в. „Дейли мейл“ от 17 март 2015 г. относно уволнението на жената, която отказа да предаде кодовете на дълбоко секретния, специален комуникационен канал, по който президентът на САЩ може да влезе в пряка връзка с ядрените подводници, за да им заповяда ядрен удар. Срещу кого? Срещу Русия, разбира се.

Общото, мъгливо и нищо не значещо словосъчетание „липса на лидерски качества“ (с което могат да се оправдаят и политически репресии срещу неудобни хора) може да се използва за обяснение на едно уволнение. Но никак не върви да арестуваш някого и да го дадеш на прокуратурата заради … „липса на лидерски качества“. А Коул е не само уволнена, но и арестувана заради „загуба на доверие в способностите й като командир“, казва съобщение за медиите на Военноморския флот на САЩ. Лично вицеадмирал Майк Шумейкър е подписал заповедта за нейното уволнение, с последващ арест. Срещу кап. Коул е заведено следствие.

Към 16 март т.г. Хийтър Коул е комодор в Стратегическата комуникационна ескадрила 1 (Navy’s Strategic Communications Wing 1) на Военноморските сили, базирана във военновъздушната база „Тинкър“,недалеч от Оклахома сити. Тя е командвала Целева група 124 (Task Force 124) – оперативно звено, пряко подчинено на Стратегическото командване на САЩ.

Целевата група 124 е основно звено в комуникационната система TACAMO, чрез която върховният главнокомандващ на САЩ ръководи пряко военните действия в условията на ядрена война. Постът на кап. Коул е поет временно от кап. Брайън Маккормик.

Позовавания на анонимни руски източници сочат, че на 16 март, понеделник, САЩ са щели да нанесат „ограничен ядрен удар по Руската федерация с „изненадващо“ съвпадащ по време удар и от територията на Обединеното кралство“.

Военният министър на САЩ Чък Хейгъл отказал да участва в този план (чието изпълнение той трябвало даже да ръководи), поради което именно е бил уволнен миналия месец.

На 16 март Хийтър Коул е получила нареждане от сегашния военен министър да каже кодовете на енкриптираните комуникационни канали, по които шефът на Пентагона и върховният главнокомандващ, т.е. президентът Обама трябвало лично да заповядат на американска подводница с балистични ракети на борда да нанесе ядрени удари по Руската федерация. Коул отказала да предаде кодовете за комуникация, с което е спасила света от ядрен апокалипсис

 

Очаквайте подробности.