|

Сидеров: Изборът на шеф на Сметната палата е договорен мач

 

Изборът на председател на Сметната палата е псевдо състезание с един единствен състезател. Това заяви от парламен­тарната трибуна в четвъртък лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на дебатите за ново ръководство на одитния орган. „Наблюдаваме един договорен мач. Видяхме ясно как се получава съглашателство и как всъщност се прави състезание с един кон. Оттеглянето на кандидатурата от страна на ПФ означава само едно – договаряне зад кулисите“, каза Сидеров по повод оттеглянето в последния момент от Патриотичния фронт на кандидатурата им Горица Грънчарова.

„Нашата парламентарна група няма как да погледне на този избор, освен като договорен мач. Ние в договорени мачове няма как да участваме, така че ви пожелаваме успех и очакваме първата проверка на Сметната палата да бъде срещу партия АТАКА, както се е случвало много пъти. Но, ние сме свикнали с това. Важното е, че българите трябва да разберат, че тук, в този парламент, има задкулисие, споразумение зад кулисите и че това не е начинът, по който трябва да бъде управлявана държавата“, заключи Сидеров.

След като от ПФ оттеглиха кандидатурата си за шеф на Сметната палата бе избран предложения от ГЕРБ и Реформа­торския блок Цветан Цветков.