|

АТАКА НА ПРОТЕСТ „АЗ НЕ СЪМ КАЙМА”

 

Стотици граждани настояха за незабавни мерки срещу циганската престъпност

Централният площад на Сливен бе препълнен от недоволни българи

Стотици граждани на Сливен, както и близките градове и села из­лязоха на протест срещу расизма и престъпленията на циганите. Ми­тингът на площада пред общината бе под наслов „Аз не съм кайма”. Негови организатори бяха АТАКА и Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец”.

Сред протестиращите беше и зоналният координатор на нацио­налистите Димитър Димов. Патри­отите се обявиха за равни права и задължения за всички български граждани.

„Градът се събужда след 25-го­дишен сън. Най-накрая видяхме хо­рата да излязат и да поставят про­блема и да го нарекат с истинското му име – циганска престъпност. Всички партии, които управляваха България през последния четвърт век, толерираха циганската ражда­емост и те съответно им се отпла­щаха с гласове на изборите”, заяви за АЛФА ТВ Димов от АТАКА. Водените от него националисти из­дигнаха лозунги „АТАКА знае как да се справи с циганската престъп­ност”, „Управляващите не закачат циганите, защото разчитат на гла­совете им”, „АТАКА предлага от 10 г. в НС спиране на циганските помощи – отхвърля се”, „С наши­те пари ги храним – те ни правят на кайма”, „АТАКА за връщане на смъртното наказание” и „Не искам да живея в циганска държава”.

Членове и симпатизанти на АТАКА също подкрепиха гражданския протест срещу циганската безнаказаност

Към протестиращите се при­съединиха рокери и майки с деца. Множеството се обедини около ис­кането да бъдат зачитани законите и както е записано в Конституция­та, всички български граждани да бъдат равни пред тях. Недоволните настояха политическите партии да прекратят порочната практика на „отглеждане” на електорат с цел да го използват като гласоподаватели по избори, а през останалото време да толерират престъпленията им.

Протестът премина при засиле­ни мерки за сигурност.

Припомняме, че недоволството на гражданите беше провокирано след излъчен материал в национал­на медия миналата неделя. Видеото бе заснето в сливенския квартал „Надежда” и на него бяха показа­ни циганчета, които крещяха сре­щу екипа „Българите на кайма” и „Българите на сапун”.