|

В ущърб на българските интереси – БОЙКО: БАЗИТЕ ОСТАВАТ

Ще направите ли предизвестие към САЩ за прекратяване на споразумението ни за базите или ще го продължите? Това попита от парламентарната трибуна лидерът на АТАКА Волен Сидеров премиера Борисов по време на блиц контрола в сряда.

Националистът припомни, че в момента обстановката е напрегната и всяко „дрънкане” на оръжия на българска територия влошава положението ни.

„Ако сега аз бях министър-председател бих казал, че прекратяваме споразумението, бих казал също така, че България не иска по никакъв начин да участва във военен конфликт и докато не се разберат великите държави САЩ и Русия, България ще бъде неутрална. Това е най-правилната позиция“, категоричен бе Сидеров.

Борисов обаче отсече, че няма да се прекрати споразумението и  базите остават на наша територия.

„Аз ще продължа да се боря срещу тази позиция по политически начин. Ще направим подписка за излизането ни от НАТО. Това е нашата позиция, нека тя да е ясна. Крайно време е в България да се знае кой и за какво се бори“, заключи Сидеров.

В дуплика премиерът подчерта, че партия ГЕРБ и хората, с които са в управлението (т.е. всички останали партии в НС без АТАКА, б.р.), имали ясна евроатлантическа позиция.