|

СВИДЕЛЯТ СРЕЩУ СИДЕРОВ – ПОЛИЦАЙ НЕДЕВ, РЕКЕТИРАЛ СЕМЕЙСТВОТО СИ ЗА 20 000 ЕВРО

 

Ченгето гони бившата си съпруга и детето им на улицата, иска да продаде жилището

Факсимиле от постановлението на прокуратурата

Жалба за нечовешки психиче­ски тормоз, рекет за 20 000 евро и заплахи за побой е била пода­дена във варненското 3-то РПУ от бившата тъща на полицай Недко Недев, който е един от свидетели­те срещу Сидеров по скалъпеното дело за хулиганство.

Историята се разиграва след развода на полицая през лятото на 2012 г. За този потулен от прокура­турата случай ни информираха от­лично запознати източници, близки до следствието в морската столица.

С решение на Варненски райо­нен съд за разтрогване на брака между Недко и Милена Недеви, магистратите постановяват би­вшата съпруга и общият им син да останат да живеят в семейно­то жилище. Веднага след развода обаче Недев, решен да си отмъсти, започнал да заплашва с побой и физическа саморазправа бившата си тъща и съпруга.

Полицаят се кълнял, че ще ги остави на улицата, ако не му пла­тят 20 000 евро

Колев започнал да вгорчава живота на близките си. От показа­нията на бившата му съпруга става ясно, че клеветникът й звънял де­нонощно по мобилния телефон на сина им, като я заплашвал.

Тя започнала да изпада в нервни кризи, депресии и често плачела. Причина за тормоза бил апартаментът, който първоначал­но бил собственост на родителите на Недева, а по време на брака им с ченгето била направена „покуп­ко-продажба”.

След подадената жалба на Не­дев е съставен протокол за по­лицейско предупреждение. Той носи наказателна отговорност по чл. 144 ал. 1 от Наказателния ко­декс: „Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против ли­чността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до шест ме­сеца или с глоба от сто до триста лева”.

Варненската прокуратура оба­че отказва да повдигне обвинения и прекратява преписката.