|

Сидеров: Могерини се подигра с българския парламент

 

Цачева не позволи на Сидеров да зададе въпросите си към Могерини

Еврокомисарят по външните работи Федерика Могерини демонстрира абсолют­но неуважение към българския парламент, като закъсня с 25 минути за срещата с председателите на парламентарни групи и комисии. Това заяви Волен Сидеров, който също присъства на сре­щата в четвъртък.

Председателката на НС Цецка Цачева не даде възможност за ни­какви въпроси. Това е абсолютно неуважител­но отношение и просто не знам защо въобще се правят тези срещи, възмути се лидерът на АТАКА. Той предложи срещата да бъде откри­та за медиите, но Цаче­ва не разреши.

По време на раз­говора не е била поставена нито една конкретна тема, само общи приказки без никакво значение, раз­каза Сидеров.

Националистът искал да попита Могерини кога Европейската ко­мисия ще компенсира щетите от санкциите срещу Русия, които са вече над 1 милиард. Цецка Цачева обаче не му позволила да зададе и друг въпрос – кога Европейската комисия ще помисли за Бълга­рия, вместо да налива пари в Гърция?

Могерини призова­ла да намерим обща политика по въпросите на външната политика. Това значи, че досега Еврокомисията не е имала никаква обща политика, сега ли я търсите, по какъв начин я търсите, под­черта Сидеров. Заради натиска от Брюксел България вкара тук над 20 000 нелегални емигранти, огромна част от тях терористи, криминални престъп­ници, всякакви убийци. Те сега са в България, вече имаме престъпле­ния от тяхна страна в много случаи, имаме цели селища, които излязоха на протести срещу тази нелегална емиграция. Този про­блем обаче въобще не е бил поставен пред еврокомисарката.

Мислех, че все пак ние, председателите на парламентарни групи, ще имаме възможност да кажем по няколко думи и да зададем въ­проси, Цачева обаче каза: „Благодаря и закривам срещата”, до­бави лидерът на АТАКА.

Явно ние сме пре­миерска република, а не парламентарна, ко­ментира Сидеров след срещата. Ако ще се правят промени в Кон­ституцията, тя трябва да се промени и в нея да се запише, че Бъл­гария не е парламен­тарна, а премиерска държава.