|

Ташева втора в черния списък на Порошенко

 

НЕ АЗ, А САМИЯТ ПОРОШЕНКО И ОНЕЗИ, КОИТО ГО КАЧИХА НА ВЛАСТ, СА ЗАПЛАХА ЗА УКРАЙНА И Я ДОВЕДОХА ДО РАЗПАД, ЗАЯВИ ДЕПУТАТКАТА ОТ АТАКА

 Дошлият на власт с преврат президент на Украйна Петро Порошенко подписа указ за въвеждане на нов тип санкции по отношение на Русия и дру­ги страни. В него са 388 лица, които са със забрана да влизат на територията на Украйна. Втора в списъка е депутатката от АТАКА Магдалена Ламбова Ташева. Сред българските име­на на враговете на киевската хунта е и журналистката Елена Йончева, която е под номер 59.

Според украинските власти Ташева представлява потенци­ална заплаха за националните интереси, заплаха за национал­ната сигурност, суверенитета и териториалната цялост на Ук­райна.

Факсимиле от указа на Порошенко

„Дошлият на власт с наци­ски преврат олигарх Порошен­ко не представа да ме ласкае. Аз да бъда оценена като за­плаха за националната сигур­ност и териториална цялост на 46-милионна Украйна, над 6 пъти по-голяма от България, е нещо повече от ласкателство. Съжалявам, че един французин ме е изпреварил, трябваше да ме сложи на първо място. Уте­шавам се с мисълта, че все пак съм успяла да изпреваря в тази класация руския военен минис­тър Сергей Шойгу, началника на Генералния щаб Валерий Ге­расимов, председателя на Ду­мата Сергей Наришкин, както и председателят на Конститу­ционния съд Валерий Зоркин. Те, така да се каже, ми дишат прахта в състезанието по гене­риране на заплахи за национал­ната сигурност и териториална цялост на Украйна. Ако оста­вим шегата на страна, заплаха за Украйна е самият Порошен­ко и онези, които го качиха на власт. Именно те доведоха Украйна до разпад. Тя загуби не само Крим, но и Донбас. А аз, заедно с всички лица в този списък, можем да бъдем един­ствено и само заплаха, за ре­жима на украинските неонаци­сти.“, заяви Магдалена Ташева.