|

БУНТ И ЗАПЛАХИ ЗАРАДИ ПРЕМЕСТЕНИ ЕЛЕКТРОМЕРИ

 

Заради множеството кражби на електричество от ЕРП-то качват електромерите високо по уличните стълбове. Ромите заплашват да спрат децата си от училище, ако измервателните уреди пак не се свалят на ниско

Цигани от белослатинското село Търнава обявиха, че са готови да останат без ток и заплашиха да спрат децата си от училище, но няма да допуснат ЧЕЗ да държи електромерите им на високо. Електроразпределителното дружество обясня­ва драстичната мярка с множеството кражби на електрое­нергия, съобщава bTV.

По данни на чешкия монополист над половината доставян в гетото ток се краде, а повече от 130 абонати са изключени от мрежата заради неплатени сметки към дружеството.

Заради протеста работата на служителите на фирмата беше спряна. От ЧЕЗ предлагат да върнат таблата на старото място, ако три месеца не бъдат регистрирани кражби.

Кметицата Габриела Раловска посочи, че на среща с нея директорът по експлоатацията в ЧЕЗ Виктор Станчев е обяс­нил, че загубите от трафопоста в селото са 82%, като не по­сочил какво точно означава това.