|

Горанов маха добавката за трудов стаж

 

Автоматичното нарастване на за­платите с всяка го­дина допълнителен стаж не е добро решение, смята финансовият министър

Добавката за стаж към заплатите е анахронизъм в от­ношенията между служителите и работодателите и вече се води дебат за нейното пълно премахване, заяви в съ­бота финансовият министър Владислав Горанов.

Автоматичното увеличаване на заплатите с опреде­лен процент за всяка година прослужено време беше премахнато за държавните служители още преди някол­ко години, припомни той пред радио Дарик.

Отпадането на процента за стаж в частния бизнес тепърва ще се обсъжда, каза Горанов. В момента със со­циалния министър Ивайло Калфин се обсъждал пакет от мерки на работно ниво, които скоро щели да бъдат представени на социалните партньори.

„Автоматичното нарастване с всяка година допъл­нителен стаж и то на всички служители независимо от начина, по който носят службата си, не е добро реше­ние“, каза Горанов. Според него при този вариант не се отчита приносът на служителите и няма елемент на атестация.

С финансовия министър Горанов постната пица на Симеон Дянков ще остане и без доматен сос. Просто българските граждани няма да имаме възможността да си го купим.

Докато АТАКА иска драстично увеличение на дохо­дите на всички български граждани, евроатлантически­те правителства на България гледат да орежат и послед­ните стотинки на народа.