|

Мутро-полицаи влачиха и биха депутати и журналисти

 

Депутатът от АТАКА Иван Димитров безпричинно беше повален на земята от служители на СПС, влачен по асфалта и ръцете му бяха огъвани

За пореден път десетки полицаи из­ключително брутално, дръзко и цинич­но блъскаха, влачиха и биха депутати и журналисти от АТАКА и АЛФА ТВ. Баталната сцена се разигра във вторник по обяд, когато Волен Сидеров и Десис­лав Чуколов бяха незаконно отвеждани от столичното следствие към ареста в Националната следствена служба.

Пострадали в поредната доза ченге­сарско „респектиране” бяха народните представители Николай Александров и Иван Димитров. Сред сериозно постра­далите представители на медиите са водещият на предаването „На жълтите павета” Ивелин Николов и репортерът Николай Караколев. На всяко меропри­ятие работещите в АЛФА ТВ и вестник „Атака” са на мушката на мутро-поли­цаите.

Николай Александров от партията на Сидеров беше дърпан и удрян с протектори по цялото тяло от служители на реда

Не стана ясен поводът, който от­ключи дръзката полицейска агресия и произвол. Секунди преди автомобилът, с който бяха транспортирани Сидеров и Чуколов, десетки тежко екипирани полицаи от СПС (Специализирани по­лицейски сили) започнаха наред да налагат и събарят по земята депутати и журналисти.

Пред обективите на всички телеви­зионни и фотокамери ченгетата при­нудително свалиха на земята депутата от АТАКА Иван Димитров, след което повече от пет метра го влачиха по ас­фалта, ритаха го и се опитваха да му счупят ръцете.

Подобна съдба сполетя и колегата му Николай Александров. Депутатът беше удрян с полицейски протектори в гръдния кош. Озверелите биячи в уни­форми му нанесоха и десетки удари в областта на корема, бъбреците, рамене­те и гърба.

Един от полицаите риташе журналиста от АЛФА ТВ Ивелин Николов, след което с коляно притисна гръдния му кош

Няколко мутро-ченгета по­валиха на земята журналиста от АЛФА Ивелин Николов. Един от полицаите го риташе, след което с коляно притисна гръдния му кош.

Неизвестен пазител на закона се опитваше да не допусне операторът Ангел Малинов да изпълни служебни- те си задължения и дори се опита да изблъска и счупи камерата му

Друг неизвестен пазител на закона се опитваше да не допусне операторът Ангел Малинов да изпълни служебните си задължения и дори се опита да изблъска и счупи ка­мерата му.

Какво точно се случи с колегата Ни­колай Караколев не стана видно, тъй като полицаите успяха да го скрият и да го пребиват необезпокоявани от обективи.