|

СИДЕРОВ НА КСНС: КАБИНЕТЪТ „БОРИСОВ 2” УПРАЖНЯВА РЕПРЕСИЯ СРЕЩУ МЕН

 

АТАКА на власт означа по-евтин руски газ и реализация на енергийните проекти, стана ясно от думите на Сидеров преди да влезе в президентството

 

„От АТАКА отдавна предлагахме да се свика Консултативен съвет по национална сигурност, заради вълната от пришълци. След връ­щането си от Букурещ Плевнели­ев се разбърза и реши да свика заседание. Явно американците са му казали да свика КСНС, на кой­то отново да каже колко е лоша Русия“, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров във втор­ник, преди да влезе в президент­ството за Консултативния съвет.

Той припомни, че преди време премиерът се е оплаквал, че ру­ският газ е много скъп. „Няма как да посочват Русия като агресивна държава, а после да искат евтин газ“, заяви националистът пред журналисти.

Сидеров даде категорична за­явка: „Ако аз съм президент или премиер, руският газ ще е много по-евтин, енергийните проекти ще се реализират, ще има работ­ни места, ще има пазар за бъл­гарските стоки в Русия и ще бъде затворена границата за пришъл­ци”.

И на този съвет националистът беше контрапункт на управлява­щите.

Сидеров заяви след края на консултативния съвет, че партия АТАКА се отнася резервирано към плана за справяне с т. нар. бежанска криза.

„Напусках КСНС резервиран към становището, което готвят да приемат“, заяви Сидеров, след което се отправи към Столичното следствие, където беше разпитан.

Сидеров е запознал президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев с по­лицейските репресии срещу него и политическата опозиция в ли­цето на националистите.

„Поставих въпроса за публич­ния линч срещу мен. Оставих на г-н президента снимката, на коя­то се вижда как комисар Муеров ме души, хванал ме е през шията със смъртоносна хватка. Оставих за размисъл тази снимка като му казах, че това ще остане знакът, плакатът на тяхното управление – репресии срещу политическата опозиция. Така е било и друг път, когато е имало срещу мен някак­ви следствени действия. Аз не се крия, нито бягам от правосъдие“, заяви Сидеров след КСНС.