|

СТОТИЦИ ПАТРИОТИ ЗАСТАНАХА ЗАД СИДЕРОВ И ЧУКОЛОВ

 

Привържениците се събраха на протест пред столичното следствие, за да подкрепят лидерите на АТАКА

Събралите се пред столичното следствие патриоти посрещнаха с прегръдки Сидеров

 

Стотици членове, привърженици и симпатизанти и депутатите от парламен­тарната група на АТАКА дойдоха пред столичното следствие във вторник, за да подкрепят лидера на националистите Волен Сидеров и колегата му Десислав Чуколов. Партийният председател и не­говият заместник бяха призовани от Со­фийската градска прокуратура да се явят в следствието, за да им бъдат повдигнати обвинения във връзка с т. нар. нахлуване в НАТФИЗ и да бъдат задържани под стра­жа.

Сидеров и Чуколов бяха придружени от Деница Гаджева, както и от настоящи и бивши депутати от АТАКА

 

Последователите на Волен издигнаха плакати „Аз съм Сидеров, арестувайте ме”, „Справедливост за Волен”, „Спрете политическата репресия”, „Бдим над ис­тината”, „Истината ни прави достойни и свободни”, „Мафията вън”, „Свобода за Волен” и други.

Застъпниците на Сидеров и Чуколов бяха дошли от всички краища на страната, за да засвидетелстват подкрепата си към тях и да не допуснат те да бъдат отведе­ни към следствения арест. Множеството скандираше „Волен е герой, Чуколов и той”, „АТАКА – ПОБЕДА”. Национали­стите пяха възрожденски песни. Много от тях се изказаха и от импровизираната три­буна, призовавайки следователите да не се поддават на натиска и да не арестуват партийните лидери. Въпреки това Волен и Десислав бяха задържани противозакон­но.

Полицейското присъствие на протеста на АТАКА беше изключително засилено. Цялата столична полиция беше изпратена срещу мирните привърженици на нацио­налистите. Униформите превъзхождаха по численост атакистите многократно. Над 500 тежко екипирани и въоръжени ченгета бяха оградили в плътен много­слоен кордон застъпниците на АТАКА. За да бъде показани пълната репресия и „респектът”, се появиха и полицаи с щи­тове и палки. Бяха изпратени специали­зирани полицейски части, които по прин­цип се използват само за борба с масови безредици.

Въпреки живата верига, която нацио­налистите направиха, в ранния следобяд лидерът на АТАКА и неговият заместник бяха конвоирани до ареста на Национал­ната следствена служба. Те бяха изведени през черен път, осеян с дупки и храсти. Столицата беше смразена от конвоя, кой­то съпровождаше двамата депутати. Жи­тели и гости на София се чудиха дали по­лицията не е заловила Карлос Чакала или лидери на „Ислямска държава”.

Най-големите „престъпници” на републиката бяха конвоирани все едно са Карлос Чакала или лидери на „Ислямска държава”

 

 

НАЦИОНАЛИСТИ ОРГАНИЗИРАХА ПАЛАТКОВ ЛАГЕР ПРЕД НСЛС

 

Минути след отвеждането на Волен и Десислав от столичното следствие, поддръжници­те на АТАКА се реорганизираха и преместиха протеста си пред Националната следствена служба (НСлС). Там те отново бяха посрещнати от стотици полицаи.

Паниката, която беше обзела МВР, клонеше вече към фарс, полицейщина докрай. Дори в двора на НСлС гъмжеше от униформени. През няколко метра бяха релокирани тежко еки­пирани полицаи, оборудвани с щитове, каски и палки.

Въпреки прекомерните мерки за „сигурност” протестиращите не се стреснаха от ре­пресията срещу тях и заявиха, че няма да помръднат, докато Сидеров и Чуколов не бъдат освободени.

Атакистите сформираха дори импровизиран палатков лагер и не се пречупиха пред заплахите на българската полиция. По стъпките на партийния си лидер сподвижниците на АТАКА обявиха безсрочна гладна стачка.

Импровизираният им лагер остана до малките часове на 18 ноември, когато съдът оп­редели, че Сидеров и Чуколов са арестувани незаконно и двамата напусната НСлС като свободни граждани на България.

Част от лозунгите, които събралото се множество издигна в подкрепа на двамата депутати

Над 500 тежко екипирани със щитове и бойни оръжия полицаи бяха обградили симпатизантите на АТАКА и журналистите