|

ТВОРЦИ, ПОЛИТИЦИ И ЖУРНАЛИСТИ ОСЪДИХА ДЕЙСТВИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА

 

Темата за ареста на Сидеров  и неадекватните действия на прокуратурата е най- обсъжданата през изминалата седмица. Свързахме се с редица политици, общественици, творци и журналисти, за да потърсим мнението им за незаконния арест на Сидеров и Чуколов.

18 ноември 2015 г., малко след 24:00 ч. Чуколов и Сидеров са доведени в съдебната зала с белезници

 

АТАНАС ЗАФИРОВ, БСП

Моето мнение го показаха още в пленарна зала, когато гласувах против ареста. Като член на комиси­ята имах възможност да се запозная с документите. Смятам, че нямаше достатъчно доказателства, за да бъде арестуван. Този арест е не само унижение към Волен Сидеров, но и към целия парламент.

 

 

БОРИС ЦВЕТКОВ,БСП

Не съм запознат подробно със случая, но със си­гурност има проблеми в действията на прокурату­рата, на държавните институции.

МАКСИМ ГЕНЧЕВ, РЕЖИСЬОР

Това е разчистване на територия да няма опози­ция. Актът на такава разправа е престъпление. Нека се види какво се е случило, но да се поиска арест, е истински фашизъм. Това е политически тероризъм. Който не е удобен, трябва да бъде ликвидиран. Това е просто ужасно.

 

 

МАЯ МАНОЛОВА, ОМБУДСМАН

Трябваше да се реагира още в момента, а именно да се отправи искане към председателката на НС.

 

 

 

 

НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ ЖУРНАЛИСТ

Аз съм против този арест на Волен Сидеров. Това е абсолютна тъпотия. Трябва да има по-ле­ка мярка за неотклонение.

 

 

 

 

КИРИЛ ВЪЛЧЕВ, ЖУРНАЛИСТ

По случая с ареста искам да кажа, че депутатският имунитет в този вид е една гаранция за опозицията в страната. Премахването му не е полезно за демо­крацията

 

 

 

МИЛЕН ЦВЕТКОВ, ВОДЕЩ

В България има двойни стандарти.

 

 

 

 

НИКОЛАЙ МАЛИНОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НД „РУСОФИЛИ“

Наблюдаваме пълзяща диктатура в държавата. Хората, които са нанесли удари на Сидеров и Чуко­лов, нямат обвинения, а срещу двамата има. Това е удар по парламентаризма.