|

АТАКА НА ХИЛЯДЕН ПРОТЕСТ: НЕ НА НЕООСМАНИСТА ДАВУТОГЛУ, НЕ НА ТУРСКАТА ПОЛИТИКА, НЕ НА ТУРЦИЯ В ЕС

 

ПЕТЪР ДУЧЕВ

Хилядите националисти се отправят към сградата на Народното събрание

Повече от 1000 родолюбиви бъл­гари се събраха във вторник на про­тест в центъра на София, за да кажат ясно НЕ на турската политика и да изразят несъгласието си от посе­щението у нас на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Членове, симпатизанти и депута­ти от АТАКА, както и редица граж­дански организации подкрепиха митинга на националистите против визитата в България на неоосмани­ста. Според патриотите той е в Бъл­гария, за да наложи исканията си за нова османска империя и да внесе в страната ни още стотици хиляди не­легални имигранти.

В началото на речта си Сидеров заяви, че това е може би послед­ният свободен митинг в България, защото управниците са превърна­ли родината ни в полицейска дик­татура. Припомняме, че полицията забрани първоначалния протест на АТАКА, който беше предвиден да се проведе пред сградата на Минис­терския съвет, след което събралото се множество да направи шествие до турското посолство в столицата. „Страхуват се да не би да нарушим спокойствието на турския гост. Да могат българският мин.-председа­тел и турският премиер да се целу­ват спокойно зад дебелите стени на властта”, заяви Сидеров в речта си на протеста, провел се на метри от МС пред БНБ.

Хилядното множество родолюбци скандираха „Оставка” за правителството пред сградата на парламента

По думите на лидера на АТАКА Давутоглу е в България, за да нало­жи на страната ни нови унижения. Той изказа възмущението ни, че васалното ни управление няма да постави нито въпроса за обезщете­нията за тракийските имоти, които възлизат на повече от 10 млрд. до­лара, нито Борисов ще поиска изви­нение от Турция за 500-годишния геноцид над българското населе­ние. След тези думи множеството скандираше „Оставка” и „АТАКА – победа”. Сидеров обясни още, че Давутоглу лично е изкомандвал стрелбата срещу руския самолет. По думите му ударът по Русия е удар по православната общност в света.

Родолюбците бяха издигнали плакати „Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имо­ти”, „АТАКА казва не на Турция в ЕС”, „Ердоган – убиец, съучастник на ИДИЛ”, „Турция – организатор на мигрантския поток в ЕС” и дру­ги. Често се чуваха и призиви за ос­тавка на правителството.

Според Сидеров турският мин.-председател е у нас, за да уреди поредната пратка незаконни мигранти, които да влязат в страна­та ни. „500 000 нови пришълци се подготвят на турска територия, за да преминат през България. Колко от тях ще останат у нас не е ясно. Не е ясно и какви престъпления ще извършат”, ка­тегоричен бе лидерът на АТАКА.

Патриотът призова премиера Бо­рисов да каже на турския си колега: „Никакво падане на визите за турски граждани. Никакво приемане на Тур­ция в ЕС”. „Ако направят грешката да подкрепят членството на Турция в съюза, ще плащат прескъпо”, убеден е партийният председател.

След словото на Сидеров хиляди­те протестиращи българи направиха шествие по бул. „Цар Освободител”, което стигна до сградата на Народно­то събрание. Там множеството отново поиска оставката на правителството, заради васалното му положение и се надигна остро срещу визитата на Даву­тоглу в България.

За да няма неудобни въпроси към турския гост не беше позволено на български журналисти да задават въ­проси на Давутоглу. Отделно Борисов е обещал на неоосманиста България да подкрепи Анкара за членството й в ЕС.

Атакисти запалиха факли в цветовете на националния ни трикольор

Патриоти от всички краища на страната направиха митинг-шествие против посещението на Давутоглу в България