|

ЗА ПРИСЪСТВИЕ ВЪВ ФОАЙЕ – 6 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СИДЕРОВ ЗА УБИЙСТВОТО ВЪВ ВРАЦА – ДО 5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА БИЯЧИТЕ

 

ВЛАДИМИР ДИЛКОВ Е ПРОКУРОРЪТ, ПОСТАНОВИЛ СКАНДАЛНИЯ ИСК, ЖЕНА МУ НАДЯ Е ШЕФКА НА ОКРЪЖНИЯ СЪД ВЪВ ВРАЦА

ПОЛИНА НАЙДЕНОВА

Прокурор Владимир Дилков

Владимир Иванов Дилков, замест­ник-шеф на Окръжната прокуратура във Враца, е прокурорът, поискал убийците на 18-годишния Тодор да се разминат с най-лекото наказание – едва до 5 години затвор. Това научи екип на АЛФА ТВ от източници в прокуратурата.

Името Владимир Дилков обаче ос­тана скрито от медиите, които два дни отразяват уж напоително убийството на абитуриента.

Окръжната прокуратура във Враца повдигна обвинения за, забележете, „непредумишлено убийство“ срещу двамата братя, пребили до смърт уче­ника. 32-годишният Иван и 36-годиш­ният Десислав Дамянови, известни в града като Поничките, са обвинени, че на 12.01.2016 г. „по непредпазливост са причинили смъртта на Тодор Йор­данов вследствие на умишлено причи­нена ЛЕКА телесна повреда“.

В тази връзка припомняме, че про­куратурата поиска за лидера на АТАКА Волен Сидеров 6 години затвор за така нареченото нахлуване в НАТФИЗ, като прибавя и обвинение за принуда за от­немане на мобилен телефон, което е аб­солютна лъжа.

Това е жената на прокурор Дилков – шефката на Окръжен съд-Враца Надя Дилкова

Правим този паралел, за да видите как действа прокуратурата що се отнася до отнемане на човешки живот и що се отнася до присъствие на народен пред­ставител във фоайе на висше учебно за­ведение.

Този правен абсурд показва един­ствено, че българската прокуратура работи под натиск и изпълнява поръч­ки на управляващите. Живеем в поли­цейско-прокурорска диктатура и това се доказа и от този последен случай на убийство, който разтърси държавата.

Вестник „Атака“ научи, че проку­рорът Владимир Дилков, подвигнал об­винението, което не отговаря на прес­тъплението, е не кой да е, а съпругът на шефката на Окръжен съд-Враца Надя Георгиева Пеловска-Дилкова. Тя е била кандидат за член на Висшия съдебен съвет.

Волен Сидеров определи скандалния обвинителен акт по случая във Враца като абсолютен идиотизъм.

„В момента хората виждат двойните стандарти с очите си. Имаш убийство от двама бабаити, които били крими­нално проявени. Защо медиите не ги снимат кои са. Защо ги крие съдебната охрана? Когато ние бяхме арестувани с Чуколов, течаха кадри по всички теле­визии, все едно сме взривили централа­та на НАТО в Брюксел. Защо не им по­кажат официално лицата?“, попита от ефира на АЛФА ТВ Сидеров. По повод разпространените снимки във фейсбук на братята Иван и Десислав той заяви: „Кой може да каже дали са убийците? Нека официално полиция, прокура­тура, съдебна охрана да позволи двамата да бъдат заснети.

Двамата биячи налагат ученика

Относно протестите във Вра­ца срещу нелепото обвинение на прокуратурата срещу двамата бабаити, Сидеров призова врача­ните да се събират пред прокура­турата, а не пред полицията, защото прокурорите пишат обвинителните актове, а не полицаите.

„Когато става въпрос за политическа поръчка, имаме страшен юмрук в лице­то на прокуратурата. Когато става въ­прос за нещо, което пряко засяга граж­даните и живота им – Цацаров мълчи“, коментира още Сидеров.

След недоволството на АТАКА и последвалия обществен отзук относно жалките до 5 години затвор за обвине­ните в убийството, прокуратурата свика извънредна пресконференция във Вра­ца. От нея стана ясно, че двамата бра­тя Десислав и Иван вече са обвинени в умишлено убийство по хулигански под­буди, съобщи говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Установе­но е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор, а часо­ве по-рано твърдяха друго.

В продължение на два дни вестник „Атака“ се опитваше да намери скан­далния прокурор Владимир Дилков, но той се е покрил. Изключително трудно успяхме да намерим негова снимка, с помощта на колегите от в. „Конкурент“. Те са единствената регионална медия, която има кадър на магистрата. Научи­хме, че той е особен човек. Не обичал камери, медии, въпреки поста му на зам.-окръжен прокурор.

 

БЛИЗКИТЕ НА ТОДОР: Първото обвинение е подигравка

Убитият Тодор от Враца и приятелката му

Първото обвинение на прокуратурата е нелепо, ко­ментираха близки на убития Тодор. Съучениците на мом­чето са категорични, че не трябва да се мълчи, защото в противен случай ще продължи потъпкването на човека и човешките права в България. Те са категорични: „Пет години за убийство не са нищо, това е подигравка с нас”.

„Ако имахме налагане на доживотни присъди или смъртно наказание, много от тези трагедии нямаше да се случат”, каза една от съученичките на починалото момче. Според гимназистите проблемите в България са заради корумпираността на правоохранителните органи и липсата на справедливост.

 


Граждани на Враца се събраха пред полицията, за да изразят своята мъка и да приканят институциите да си свършат работата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скандално!

ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР ЗАБРАНЯВА ПРОТЕСТИТЕ

 

Десислав Начков

Протестите и изказванията на врачани за смъртта на Тодор са натиск върху про­куратурата, оплака се пред местния сайт tribali.info окръжният прокурор на Враца Десислав Начков. Явно, без да си дава сметка за мъката на близките на момчето, той призова хората да се били успокоили и да оставят разследващите органи да си свършат работата, т.е. да не излизат на протести.

Изказването на Начков беше породено от протеста в сряда вечерта, когато пред сградата на районното полицейско упра­вление в града се бяха събрали стотици врачани, за да изкажат съпричастността си към болката на почерненото семейство. Протестиращите отправиха обвинения, че за пореден път полицията и прокуратурата няма да си свършат работата.

 

 

 

 

ГОВОРИТЕЛКАТА НА ПРОКУРАТУРАТА РУМЯНА АРНАУДОВА ПРЕД АЛФА ТВ: Гаф ли? 5 години затвор за убийците не е гаф

ГЕОРГИ НИКОЛОВ

 

Румяна Арнаудова

-Главният прокурор не възприема действията на прокурорите като гафове. Той има пълно доверие на всички прокурори в Бълга­рия, вярва на тяхната прецен­ка. Няма гаф в случая. Има промяна на доказателствата.

-Защо той днес (14.01) не дойде във Враца, при по­ложение, че имаше такава негова идея?

- Главният прокурор беше на Висш съдебен съвет.

- Но на заседанието там е заявил, че ще бъде във Враца?

- Не мога да кажа, не съм чувала главния прокурор. Не зная, може и да е изникнал друг специален случай. Ос­вен това той има изключи­телно много ангажименти и дела.