|

Жириновски: България да излезе от НАТО и ще си върне руските пазари

Ще ви дадем най-евтиния газ, ще ви изкупим плодовете и зеленчуците и всичко, каквото предложите. Вашият народ ще живее по-добре, заяви лидерът на ЛДПР

България да излезе от НАТО и да се присъедини към митническия съюз и договора за колективна отбрана на Москва. За това призова руският политик Владимир Жириновски. „Ще ви дадем най-евтиния газ, ще ви изкупим плодовете и зеленчуците и всичко, каквото предложите. Вашият народ ще живее по-добре”, заяви депутатът и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР).

Той недоумява членството ни в западните съюзи. Според него сега живеем по-бедно, отколко когато бяхме свързани с бившия Съветския съюз. „Кой ви пречи да възстановите връзките с Русия? Какво ви даде НАТО, Евросъюза – нищо не ви даде”, категоричен е Жириновски.

„България не трябва да се страхува от Русия, макар че ние имаме негативен опит”, каза политикът, припомняйки, че в Първата световна война България беше на страната на Германия срещу Руската империя, във Втората световна война беше на страната на Хитлер срещу Съветския съюз и сега е в НАТО пак срещу Руската федерация.

По думите му турската армия може да се окаже близо до нашата граница. „Спасението за България, а може и за Румъния, и за Украйна – това е съюзът с Русия. Ние ще ви приемем при всички положения, без никакви условия и ще ви помогнем във всичко. И вие ще спасите самите себе си, защото българите са най-близки за нас. И азбуката, и религията ни са едни, един народ. Защо да воюваме? Ние не искаме”, каза Жириновски.

Според него, ако от България се поиска да прати някаква армия в Източна Анадола на помощ на турците срещу Сирия и кюрдите, това ще бъде печално. „Ние ще бъдем принудени да бомбардираме и ще унищожим всички, които се появят на сирийска  територия. Всички. Който започне да пресича сирийско-турската граница, ще бъде унищожен. Няма да остане нищо. Ако там се окажат българи, какво да се  прави. Нека те да мислят. Трябва да  излезете от НАТО, да не се изпращат войски там, където може да има сблъсък с руската армия”, заключи Жириновски.