|

Откъде се информират Ани Цолова и Виктор Николаев?

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ

 

След като вече цитират „Планът Сидеров срещу колониалното робство”, се очаква Виктор и Ани Цолова да тръгнат и на митинги на АТАКА

Тези дни от време на време се заглеждах в телевизиите, които са монополни и разполагат със стотици милиони левове, с огромни армии от репортери, технически  персонал, редактори и какви ли не специалисти. Съответно взимат милиони от реклама. Говоря за Нова  телевизия, бТВ, а може да сложим и БНТ, макар че е на държавна издръжка.  Само да напомня, че бюджетът й е близо 100 милиона на година, което е повече от бюджета на БАН и Народното събрание. Но това са подробности за нашия интелектуален елит. Важното е, че вие гледате всеки ден тези телевизии, които ви внушават определени неща и най-често изкривяват истината или я завоалират под някаква форма. Каква беше моята изненада от последните дни? Включвам Нова телевизия и чувам Ани Цолова и Виктор Николаев, двамата водещи, известни със своята „свръхобективност”, „безпристрастност” и абсолютно „многоизмерна” гледна точка към събитията от деня и седмицата, как казват: „Отново ще се сравняваме с това колко ниски са ни заплатите. Излезе изследване на Евростат, което показва, че минималната заплата в Люксембург е 9 пъти по-голяма от тази в България”. Тези думи ми прозвучаха познати и се замислих откъде. В един момент се сетих, че това са думи, които съм писал в книгата „Планът Сидеров” (2013 г.), от която явно четат Ани Цолова и Виктор  Николаев. Това е на стр. 11 от управленската програма на партия АТАКА. Там пише: „Средното европейското заплащане е девет пъти по-високо от българското”. По-нататък съм обяснил защо това е така и съм изброил държавите, начело е Люксембург, с най-високо заплащане – Германия, Ирландия, Белгия, Франция и т.н., дори и Гърция, където минималната заплата е 4,5 пъти по-висока от българската. Значи 3 години са били нужни на Ани Цолова и  Виктор Николаев да стигнат до „Планът Сидеров” и да се запознаят с него, след което да го цитират, без да казват източника.

Интересно защо, когато нашата програма излезе през 2013 г., беше подмината от такива водещи като Цолова и Николаев. Даже тогава си спомням доста хулителни думи по наш адрес. Изведнъж се оказа, че това, което сме писали тогава в нашата програма, е вярно и един ден Цолова и Николаев са стигнали до тази истина и я цитират.

Какво да очакваме от тях в бъдеще? Може би да дойдат на митинг на АТАКА? Добре са дошли. Даже може да си ги представим как носят наше партийно знаме. Всичко може да се очаква, особено в тези времена, в които се забравя кой какво е вършил, кой какво е говорил, кой какво е направил през живота си и хората се представят като някакви новоизлюпени.