|

Разузнавач пред Сидеров в „Неделник”: Хибридната война срещу България се води от Турция

В НАТО и ЕС всеки разузнава другия. Мит е, че сме приятелски народи, посочи Горан Симеонов

Хибридната война срещу България се води от Турция и представлява неделима част, ако не и основен елемент на стратегическата дълбочина, т. е. тяхната национална доктрина. Това заяви Горан Симеонов, председател на Асоциацията на българите разузнавачи от запаса, пред Волен Сидеров в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ.

По думите му днешните спецслужби в България не могат да се сравняват с онези отпреди 1989 г. То е в полза на миналото. „Най-вече затова, че беше ликвидирана агентурната база. Всички сме виновни, защото едните го направиха, а другите го допуснахме”, заяви Симеонов. Според него службите действат активно по задачите, които им поставят. „Ако им кажат: „Не работете по Турция” – няма да го направят”, допълни той.

Разузнавачът обясни, че е мит, че сме приятелски народи в НАТО и ЕС, защото там всеки разузнава другия.

Той припомни за изминалата „Турска Коледа”, което според него е било явен белег за турското разузнаване у нас. „През декември и януари бяхме свидетели как се натрупа критична маса в двустранните отношения, която доведе до сериозни проблеми. Те настъпиха, когато се опитаха да разцепят ДПС и формираха нова протурска партия. Българските медии с трибуната, която дадоха на Местан, легитимираха тази партия в българското общество”, посочи Горан Симеонов.

Председателят на асоциацията припомни, че според двустранната културна спогодба между Българи и Турция у нас трябва да има двама специализанти и двама докторанти на разменни начала, що се отнася до Дианета (религиозната дирекция). „Имамите са чужди граждани и те получават заплати от чуждо ведомство”,  допълни той.

По думите му ние сме фронтова държава и правителството не иска да го разбере. Нямаме авиация и небето ни се пази от други, морето не е наше и ще влизат чужди кораби, има постоянен батальон – един неконтролируем процес”, възмути се Симеонов.

Разузнавачът беше категоричен, че комисията за „разследване” на твърденията за намеса на Русия и Турция във вътрешните ни работи е тежък външнополитически гаф. „Министърът,  както бързо реагира на руската декларация, още по-бързо трябваше да отиде до НС и да каже, че тя априори ни вкарва в тежки отношения и с двете държави”, посочи той.

Симеонов акцентира и върху това, че хората, които търсят равенство между русофилските и русофобските настроения в България, са хора, които живеят в нереален свят. „Разрезът на българското общество е поне 80 на 20 в полза на русофилите”, твърди председателят на асоциацията.

„Историята е много силна и държа да подчертая, че българинът търпи всичко, докато не стане дума за турското робство. Темата е в състояние да мобилизира единство в българската нация. То е подвигът на българите. Ние се връщаме към него, защото там е силата, която ни дава сили за преживяване, за оцеляване. В турското робство търсим духа на Караджата, Ботев, Левски”, заключи Горан Симеонов.