|

Руското оръжие в армията било много, жалва се Ненчев

Ненчев не пожела да вземе страна по стартиралия дебат за връщане на задължителната наборна военна служба

Военният министър Николай Ненчев заяви, че изпитва огромно съжаление от факта, че Българската армия в голяма степен е въоръжена с руска военна техника. Това се случи по време на брифинг в Министерството на отбраната миналата седмица, на който бяха представени приоритетите на Българската армия за настоящата 2016 г.

„За голямо съжаление процентът на руските оръжия е твърде висок. От начало на моя мандат се стремя към превъоръжаване”, скандализира медиите земеделецът.

В изказването си Николай Ненчев не пожела да вземе страна по стартиралия дебат за връщане на задължителната наборна военна служба с довода, че разговорите са започнали едва преди няколко дни.

Явно късата памет или ниската военна квалификация пречат на Ненчев да си спомни факта, че със задължителна военна служба и благодарение на руското въоръжение години наред Българската армия нямаше еквивалент в региона.

Припомняме, че задължителната казарма бе отменена в началото на 2007 г. До този момент единствено партия АТАКА се противопоставя на откровеното заличаване на славната някога Българска армия.