|

Хиляди на шествието на АТАКА за Освобождението от турско робство

Депутатът от Държавната дума на Русия от партията на Путин Николай Валуев връчи почетен медал на лидера на АТАКА Волен Сидеров за принос в българо-руските отношения. Наградата е от руския Комитет на ветераните от войната. Това стана на традиционното митинг-шествие на АТАКА по случай Освобождението на България от турско робство. По покана на АТАКА световният шампион по бокс в тежка категория Николай Валуев пристигна в България специално за шествието на националистите.

Председателят на АТАКА показа Волен-младши на хилядите патриоти на митинга

То тръгна от пилоните на НДК след 12:00 ч., водено от Сидеров и народните представители от партията, под наслов „България-Русия! Дружба от векове за векове“. Хиляди патриоти застанаха под знамената на АТАКА и с възрожденски песни тръгнаха към храм-паметник „Свети Александър Невски“. Атакисти свалиха знамето на Европейския съюз от пилоните до Двореца на културата, с което предизвикаха бурните аплодисменти на множеството.

Европа в момента е парализирана. Европейската комисия не може да направи нищо, заяви Сидеров

Шествието първо спря пред сградата на Европарламента на ул. „Г. Раковски“. Там Сидеров заяви, че 9 години след влизането ни в ЕС виждаме ясно, че този съюз е една измама. „България не стана по-богата, не стана по-развита, не стана по-защитена във военен план. Напротив, днес ние сме застрашени от огромно мнозинство мигранти, които още не са тръгнали. Запомнете ми думата. Ердоган още не ги е пуснал. Европа в момента е парализирана. Европейската комисия не може да направи нищо. В този момент той заяви, че предлага българското общество да започне да се подготвя за излизане първо от НАТО, защото членството там ни застрашава, а не ни защитава. И след това излизане от ЕС, който нанася щети и унищожи суверенитета на България.

„Нужна е разумна политика, за да се смени днешното управление. Ние ще започнем подготовка на организации, на комитети, както казваше Левски, в цялата страна, за да подготвим излизането на България от ЕС и присъединяването на България към Евразийския съюз, в който ще имаме защитата на великата държава Русия, която ни освободи от турско робство“, заяви Сидеров.

По покана на АТАКА в България пристигна световният шампион по бокс от Русия Валуев

След това шествието спря пред Руската църква, където Сидеров, народните представители от АТАКА и руският депутат Валуев запалиха свещ за падналите руски войни, български опълченци и всички, загинали в Освободителната война.

Грандиозното шествие стигна до храм-паметника „Свети Алкесандър Невски“, където Валуев връчи поздравителен адрес на Волен Сидеров и от името на председателя на руския парламент Сергей Наришкин и поздрави всички атакисти.

И пред медиите Сидеров заяви, че незабавно трябва да започне народна подготовка за излизане от НАТО и да търсим военно-политически съюз с Русия. „Само това може да ни спаси от ужасяващата вълна мигранти, която ни готвят. Те готвят България за бежански лагер, това трябва да е ясно и да го предотвратим с бърза и рязка промяна в политиката. Излизане от НАТО и подготовка за излизане от ЕС, преди той да ни е изритал сам, защото скоро ще се разпадне“, заяви Сидеров на Трети март.

„Трябва да изпреварим ликвидирането на България, заселването на милиони пришълци и превръщането на България в бежански лагер“, обобщи лидерът на АТАКА.

Руският депутат Валуев връчи поздравително писмо на Сидеров от председателя на Държавната дума Наришкин

„Искам да поздравя всички от името на Русия. Бих искал българо-руските отношения да се укрепят, както в недалечното минало. С вярата и общата история ще можем да го преодолеем. Освобождението е велико събитие за нашите братски народи“, каза от своя страна руският депутат Николай Валуев. На митинга той прочете и поздравителното писмо до АТАКА от председателя на Държавната дума Сергей Наришкин. (виж стр. 7)

„Братският народ на Русия отбелязва този празник заедно с вас. И със сърцето си той е тук. В отношенията между братя не може да се брои колко пъти някой е помогнал на другия  и колко пъти му е простил. Най-главното е любовта. И аз съм уверен, че именно тази любов днес и утре ще сплотява нашите народи. Затова съм убеден, че България има велико бъдеще заедно с братския народ на Русия!“, заяви Валуев.

С думите „Това е бъдещето на България“ Сидеров се качи на сцената на митинга заедно със сина си Волен Сидеров-младши, което предизвика бурните аплодисменти на всички дошли да отбележат Освобождението на България от турско робство.

След митинга Сидеров и Валуев поднесоха венци пред паметника на цар Освободител до Народното събрание.

Възрожденски песни съпровождаха тържественото шествие на националистите по централните улици на София

Сидеров запали свещ в Руската църква за упокой на душите на всички загинали за свободата на България

Сидеров и Чуколов поднасят венци пред паметника на цар Освободител