|

АТАКА: Не на неоосманския сепаратизъм в България!

Протестна декларация на националистите срещу протурската партия ДОСТ

Забрана на ДОСТ и сезиране на прокуратурата за антидържавната дейност на Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов и останалите учредители!

Партия АТАКА е силно обезпокоена от създаването на неоосманска партия в България под турското име „ДОСТ“. Възмутени сме и от бездействието на българските правоприлагащи институции пред лицето на поредния агресивен акт на Анкара, насочен срещу териториалната цялост и националната сигурност на България.

В програмата на ДОСТ Местан е включил нова конституция, която да федерализира България

Онова, което ислямистите Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, техните последователи с български паспорти и турските им ментори наричат „политическа партия“, е откровена маша на турския сепаратизъм в България. И неговите носители не го крият. Напротив, те го заявяват гръмогласно – и на сборищата си, и пред български и чужди медии, и даже в българския парламент. Заявиха го и на учредителното си сборище в НДК на 10 април т.г.

Доказателствата са безспорни. Учредяването на „партията“ ДОСТ бе хиротонисано от представител на една от най-дискредитираните неонацистки групировки в Близкия изток – депутата Едип Семих Ялчън, заместник-председател на Партията на националистическото действие, по-известна като партия на „Сивите вълци“.

„Където се говори турски език, там е нашата родина Турция“, заяви Ялчън под бурните аплодисменти на 1103 делегати. Ръкопляскаше и турският посланик Сюлейман Гьокче.

Да, в България има селища, в които се говори на турски език. Което означава само едно – заявлението на госта е открито

обявяване на война за анексиране на българските територии

в които се говори на турски език, към родината на Ялчън. Но за да няма недоразбрали каква е крайната цел на новата партия, той добави, че „ДОСТ ще оформя двустранните отношения между Турция и България, изхождайки от тази доктрина“.

Официалното деклариране на „тази доктрина“ – присъединяването на очертаните от Ялчън български територии към Турция – е достатъчно основание за наказателно преследване на участниците в учредителното събрание на ДОСТ и на нейните членове.

„Бунтовници” в Сирия поздравяват камерата със знака на „Сивите вълци“.

Които побързаха да се врекат във вярност на доктрината. Доктрината на „Сивите вълци“ – терористичното крило на Партията на националистическото действие, на която Ялчън е подпредседател. Като такъв той се явява партиен началник на Тугрул Тюркеш – сина на полковник Алпарслан Тюркеш, покойният вече главатар на „Сивите вълци“ , който през февруари 1969 г. създава и нейната легитимна, политическа фасада – Партията на националистическото действие. Той е и автор на нейната програма – терор над различните, били те кюрди, алевити, остатъчни арменци или малоазийски гърци – до възпроизвеждането на нов османски халифат „от Адриатика до Китайската стена“.

Събитията, които подобно километрични камъни очертават кървавата диря на този тандем – терористична организация плюс политическа организация – нямат аналог в цивилизования свят:

- Погромите срещу истанбулските гърци и арменци от септември 1955 г. (над 30 убити и живи изгорени разрушени са 4214 къщи, 1004 офиса, 73 църкви, една синагога, един манастир, 26 християнски училища, 5317 други сгради, притежавани от християни – хотели, барове и пр). Цели християнски квартали са заличени. Погромите са командвани от бандите на Алпарслан Тюркеш.

- Военният преврат през 1960 г., ръководен лично от Алпарслан Тюркеш,  започнал с екзекуцията на министър-председателя Мендерес, външния и финансовия министър и завършил със стотици убити с разстрел и изтезания.

- Масовият разстрел на мирни демонстранти на площад „Таксим“ на 1 май 1977 (42 убити).

- Показните разстрели на 7 студенти на площад „Баязид“ на 16 март 1978 г.

- Бахчелиевлерското клане – на 9 октомври 1978 г. „вълците“ Абдула Чатлъ и Халук Кърджъ разстрелват 7 леви студенти в общежитие на Анкарския университет.

- Клането на алевити в Кахраманмараш  от 19 до 26 декември 1978 г. (от 800 до 1000 убити и изгорени).

- Убийството на Абди Ипекчи – главния редактор на в. „Миллиет“ на 1 февруари 1979 г.

- Покушението срещу папа Йоан Павел Втори на 13 май 1981 г., когато „сивият вълк“ Мехмет Али Агджа рани тежко римския понтифекс и после преписа престъплението си на България.

- Другото клане на алевити в Сивас на 2 юли 1993 (37 живи изгорени).

- Опитът за преврат срещу Хайдар Алиев в Баку на 13-17 май 1995 г.

- Инцидентът в Сусурлук на 3 ноември 1996 г., разкрил тясното взаимодействие между „Сивите вълци“ и турските служби за сигурност.

- Войната за Нагорни Карабах и двете Чеченски войни, в които членове на Партията на националистическото действие  участваха като доставчици на оръжие, но и като „местни бунтовници“.

- Свалянето на руския изтребител Су 24 на 24 ноември 2015 г., филмираната и публикувана от тях самите гавра с трупа на пилота Олег Пашов. Главатарят на тази банда, Алпарслан Челик, е „сив вълк“ от гр. Кебан, област Елазиг, в централна Турция.

- Стотиците други убийства на мирното алевитско (шиитско) население в сирийската провинция Латакия през последните 5 години от „сивите вълци“, представящи се за сирийски туркмени. Бригадите „Осман Гази“, „Омер Мухтар“, „Риджалуллах“  и други бяха съставени  не от туркмени, а от турски „сиви вълци“. През 2015 г. се обединиха в по-крупните военни формирования с красноречивите имена „Бригадата на Фатих Султан Мехмет“ и „Бригадата на Султан Абдул Хамид“ . На 19.01.2015 г. в Турция бе излъчен филм за тържествената церемония по обединението им, преди отново да навлязат в Сирия.

Според американския „Исторически речник на тероризма“ от 2009 г. тази военно-политическа групировка е убила 694 души в Турция. Организацията е забранена в Азърбайджан и Казахстан неслучайно – там има големи турчеещи се етнически групи, които стават естествена мишена на терористичната идеология, проповядвана от Партията на националистическото действие. Присъствието на един от днешните й лидери на учредяването на формацията ДОСТ показва каква роля ще изпълнява последната в България.

Да се запитаме кое от всичко, изброено по-горе, не може да се случи и на България?! Достатъчно е Анкара да премести 20-та терористични лагера от турско-сирийската на турско-българската граница и само за часове, с помощта на своя троянски кон  ДОСТ

България ще се превърне във втора Сирия.

За осъществяване на „тази доктрина“ говори и зам.-председателката на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието  Фатма Саянкая. Тя започна с приветствие на учредителите на ДОСТ „от името на президента Ердоган, премиера Давутоглу и родината“.

Неоосманистката пратеничка на Анкара, Фатма Саянкая, поздрави делегатите от името на „тяхната родина” Турция и лично от Ердоган и Давутоглу

За втори път бе заявено – и то от високопоставен турски политик – че родината на членовете и симпатизантите на ДОСТ не е България, че тяхната родина е Турция. С това заместничката на Давутоглу показа на коя държава трябва да бъдат лоялни те, за чии държавни интереси и аспирации трябва да работят на политическото поприще.

Саянкая заяви още, че

Анкара наблюдава от години борбата на Местан за признаването на „правата на малцинствата” в България и го поздравява за направеното за „гражданите от турски произход“.

Не може да не буди възмущение наглостта на забрадената по ислямски обичай гостенка, която поучава българите как да спазват човешки права, докато нейната партия избива  собствения си народ в Анадола. Ето само някои ноторни факти от управлението на неосманската Партия на справедливостта и развитието (ПСР):

- Анкара рутинно бомбардира територията на съседен Ирак.

- Анкара рутинно бомбардира територията на съседна Сирия.

- Анкара рутинно бомбардира и обстрелва с артилерийски огън собствения си народ. В Анадола през юни 2015 г. е въведено извънредно положение в областите Джизре, Дерик, Сур, Идил и Нусайбин  с общо  население над 1,1 милиона. Градовете Джизре и Дерик са в руини.  Мирните жители, избити по улиците им, наброяват стотици. В Джизре 140 жени и деца, укрили се в едно подземие, бяха изгорени живи.

- Анкара създава, обучава, въоръжава и командва терористични организации като „Ислямска държава“ и „Джабхат ал-Нусра“ за агресия срещу светските режими в Сирия и Ирак.

- Анкара търгува с петрола, откраднат от „Ислямска държава“  в северните части на Сирия и Ирак. За целта зетят на президента Ердоган, Берат Албайрак, е назначен за енергиен министър. Синът на Ердоган, Билал, координира трафика на петрол, оръжия и джихадисти за Сирия и Ирак. Синът трафикира нефт, а онзи, който трябва да го регулира, т.е. да прекрати трафика, е съпруг на сестра му.

- Чужди журналисти, които разкриха търговията на  неоосманисткото правителство с „Ислямска държава“, бяха безцеремонно убити от турските тайни служби. Трагичен пример за този турски похват е ливанската журналистка Серена Шим.

- Над 400 журналисти, редактори и собственици на медии и сайтове, публикували критични материали за 13-годишната диктатура на управляващата партия, са в затвора без предявено обвинение, а медиите са закрити. Последният случай с в. „Заман“ е показателен.

- В затвора по недоказани обвинения бяха хвърлени десетки кемалисти, най-вече генерали от турските въоръжени сили.

- Ердоган обяви, че не признава дори решенията на турския конституционен съд, ако те не оправдават неговия терор.

Турция беше и си остава азиатска сатрапия, която на 10 април т.г. се обзаведе и със своя официална пета колона – партията ДОСТ.

„ДОСТ е партията на нашите избиратели в Турция“, заяви ислямистът Хюсеин Хафъзов.

Доктрината на неоосманистите и техните коалиционни партньори – „сивите вълци“, залегна в програмата, представена от Местан в НДК. Тя предвижда:

- Свикване на Велико Народно събрание с мандат от няколко дни, което да вземе решение за собственото си разпускане, а неговите функции да се прехвърлят на обикновено Народно събрание. Защо? Защото съгласно чл. 158 на Конституцията само Великото Народно събрание може да взема решения за промяна на територията на България и нейноти държавно устройство. Ликвидирайки ВНС, ДОСТ (ерго – Анкара) иска да получи възможност да модифицира Конституцията на България така, че да може да променя територията на България, нейното определение като унитарна държава, в която автономни териториални образувания не се допускат (чл. 2), в която има само един официален език – българският (чл. 3), а неговото изучаване и ползване е право и задължение на българските граждани (чл. 36), има само една традиционна религия – източноправославното вероизповедание (чл. 13) и др.

- Въвеждане на втори официален език – турския, първо в предизборните кампании и в училищата като задължителен предмет, след това в съдилищата и повсеместно.

- Въвеждането на исляма като втора традиционна религия в България;

- Провокативна, агресивна политика срещу Русия, включително и до степен на открита война с България.

- Последователна политика на ислямизация на България до степен, която да доведе до обособяване на автономни области с концентрирано мюсюлманско население.

Програмата на новата партия не е нищо повече от некролог на  Третата Българска държава.

В тази връзка ПП АТАКА настоява:

1. Забрана на новоучредената партия ДОСТ като противоконституционна.

2. Сезиране на прокуратурата за антидържавната дейност на Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов и останалите учредители на ДОСТ по съставите, предвидени в особената част, Глава I „Престъпления срещу републиката“, Раздел I „Измяна“ и Раздел II „Предателство и шпионство“ на Наказателния кодекс на България.

3. Отзоваването на посланик Сюлейман Гьокче.

Вече 11 години ПП АТАКА бие камбаната за турско-ислямската заплаха, която от 26 години виси над нашата православна родина като радиоактивен облак. Време е 43-то НС да признае правотата на нашите аргументи. Не става дума за политически дивиденти. На карта е поставено самото съществуване на България.