|

Националисти протестираха срещу кмета на Каварна

Протестът на АТАКА тръгна от градския парк и продължи до сградата на общината

Местната структура на АТАКА в Каварна и региона излязоха на протест срещу назначенията на близки хора до кмета на града Нина Ставрева на хубави постове с добро заплащане в общината. В градския парк се събраха над 100 души от Каварна, Добрич, Генерал Тошево, както и няколко села.

„Пиарката взима 2000 лв. заплата, които явно излизат от нас. Не може хората да нямат работа, а в общината да се раздават такива заплати”, заяви пред АЛФА ТВ Ивелина Ангелова, която беше сред протестиращите.

Протестът на националистите продължи до сградата на общината, където всички заявиха пълна подкрепа към бившия кметски наместник на каварненското село Нейково – Йорданка Иванова от партия АТАКА. Тя беше отстранена неправомерно от Нина Ставрева, без да е получила необходимото за целта 3-месечно предизвестие. Също така Ставрева не е обяснила на националистката каква е причината за уволнението й. Повече от половината  жители на с. Нейково дори са направили подписка в подкрепа на Иванова, която е внесена в община Каварна.

Протестиращите настояха Ставрева да слезе при тях и да им обясни защо е уволнила атакистката, но градоначалничката не го направи.