|

ПРЕБИХА СИМПАТИЗАНТКИ НА АТАКА

Две симпатизантки на АТАКА от район Сердика в София бяха пребити и ограбени в центъра на столицата на 12 май. Мая Коларова и Надя Аржанлиева се връщали от събрание в партийния клуб, кога­то неизвестни лица ги нападнали. Жените са настанени в Пирогов с множество наранявания. Състоя­нието им вече е стабилизирано.

Активитстките на АТАКА губят съзнание след побоя. Мая е със счупена челюст, а Надя със счупе­на скула, ръка и множество нара­нявания по тялото. Подложени са на серия операции.

Това е поредното нападение на възрастни хора в центъра на София. Отново държавата е без­силна да опази гражданите си от насилие. Беззаконието и несигур­ността в столицата продължават да са на дневен ред.

Националистките критикуваха политиката на министъра на здра­веопазването Петър Москов. Те са недоволни от това, че консумати­вите за операциите трябва да бъ­дат изцяло заплатени от пациенти­те, а пенсиите им са изключително ниски, за да могат да си позволят лечението.

Нападението срещу атакистки­те става на фона на скорошните изявления на вътрешната минис­търка Румяна Бъчварова, че МВР работи изключително добре през последната година. Нападенията срещу граждани обаче се превър­наха в тенденция, престъпността расте, което напълно опровергава твърденията на шефката на сило­вото ведомство.