|

СИДЕРОВ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ: БЪЛГАРИЯ Е НАТИКАНА ВЪВ ВОЕНЕН ОБРЪЧ СРЕЩУ РУСИЯ

 Лидерът на АТАКА Волен Сидеров взе участие в двудневната Международна научна конференция „Историческата истина и лъжа – 75 години от началото на Великата отечествена война”. Тя се проведе в Централния военен клуб в края на седмицата. Участие взеха редица руски, български, сръбски и гръцки учени. Конференцията беше открита от кандидата на историческите научки, акад. Алексей Фурсов.

Сидеров каза, че днес не може да се говори за сигурност и икономика у нас. „Бяхме в „кръвоносната” система на СИВ. Нашите стоки имаха осигурен пазар, срещу който получавахме евтини нефт и газ от Русия. Всичко това беше прекратено едностранно от Горбачов”, припомни лидерът на АТАКА.

Националистът обърна внимание, че не бива да се повтарят грешките, които са правили български управници по време на I-та и II-та Световни войни. „Натикани сме в НАТО и сега ни вкарват във военен обръч. Той е насочен срещу Русия. България пак е сложена във враждебния лагер. Това е много опасно. Трябва хората да го разберат и да застават срещу всеки властник, който го прави”, посочи той .

Сидеров заяви, че се ангажира и в бъдеще да бъде съорганизатор на подобни сре­щи. Той има идея да покани много други руски публицисти, автори, историци и поли­толози. „С този форум трябва да се даде тласък на поредица от подобни обществени събития”, заключи лидерът на АТАКА.