|

Станахме част от военен обръч на НАТО, който се затяга около Русия

Празничното меню тази година излиза доста по-скъпо спрямо миналата година

Занимават ни с махленски простотии, докато ни вкарват във война

Докато медиите ви занимаваха през последните месеци с разправии от парламента, коя група се оттегля от управлението, коя не, България беше вкарана стабилно и последователно във военен обръч срещу Русия. През юли се предвижда във Варшава среща на високо равнище на страните-членки на НАТО. През 2014 г. такава се проведе в Уелс. На тази среща нашият любим на всички президент Росен Плевнелиев поиска „повече НАТО“. Той каза, че у нас трябва да има по-голямо военно присъствие и повече американски войски. А през миналия месец, на срещата с полския президент Анджей Дуда, нашият президент Плевнелиев потвърди това виждане и в това намери съмишленик в лицето на полския си колега. Президентите на България и Полша изразиха обща позиция за необходимостта от засилване на източния фланг на НАТО. Военното присъствие на НАТО в региона безспорно трябва да се увеличи, каза президентът Плевнелиев на съвместната пресконференция с полския си колега. Те са обсъдили предстоящата среща във Варшава, която ще бъде в началото на юли и Плевнелиев е казал, че България започва да увеличава своя военен бюджет. Ако го питаш,

Плевнелиев ще поведе трите ни танка в битка срещу Русия

Какво казва обаче неговият политически родител, шефът на управляващата партия ГЕРБ и понастоящем премиер на България Бойко Борисов: „Не е нужно НАТО да идва да ни пази. Въоръжените сили на България са гордост на народа“.

Това го казва през април на тренировки на военни учения.

Не знам как го разбирате, но аз го разбирам като разнобой. Премиерът казва – не ни трябва повече НАТО, президентът казва – трябва ни повече НАТО. Кой е прав от двамата? Аз мисля, че президентът не е прав.

Който ме убеждава, че НАТО е инструмент за мироопазване, е голям лъжец и наивник. И в двата случая той не може да бъде политик, какво остава за президент. Нашият обаче е такъв. Тази година има президентски избори, помислете си много добре като гласувате, дали ще сложите още един Росен Плевнелиев на власт или подобен на него. Защото всички управляващи партии са се притаили, те не казват кого ще извадят за президент, може да е пак Росен Плевнелиев, може и да не е той. Но по-важното е каква политика ще представя този нов държавен глава и дали ще продължи да иска „повече НАТО“ и дали ще продължи да се зъби на Русия, плашейки гаргите по този начин, харесвайки се на американците. А като му свърши мандата да му уредят някоя хубава служба, добре платена, както на предишния президент Петър Стоянов – да изнася лекции срещу 200 000 долара. Представете си какви мъдрости казва в нея, за да го направят член на Билдербергите, на други такива трансатлантически задкулисни организации, въобще да се чувства като един от елита. Вероятно и Плевнелиев се готви за подобна кариера.

 

Коментар на лидера на АТАКА Волен Сидеров в авторското му предаване „Неделник“ по АЛФА ТВ