|

ЦГМ купувал фотоапарати за 342 лв., които в магазина струват 159 лв.

Факсимиле от фактурата за покупка

Столичният Център за градска мобилност (ЦГМ) е закупил по 342 лв. с ДДС (286 лв. без ДДС) фотоапарати, които в магазина реално струват 159 лв. Това става ясно от документи, публикувани в сайта „Спаси София“.

От там са се добрали до фактура за 7 фотоапарата, но е интересно на каква цена са платени устройствата и за останалите стотици контрольори, които отговарят за платените зони за паркиране.

Фактурата е издадена на 12.11.2012 г., от която личи единичната цена на фотоапаратите. Според авторите на публикацията, документите са им предоставени от служител на ЦГМ, който само няколко дни по-късно – на 29.11.2012 г. е направил скрийншот на електронния магазин на същата фирма, от която са закупени устройствата. От снимката е видно, че същият модел, с два пъти по-голяма допълнителна памет се продава за 159 лв.

Това е поредният случай, който доказва порочните практики в ЦГМ. След това същите аргументират 60-процентното увеличение на билета за градски транспорт с това, че не им излизали сметките. Няма как да излязат докато не се пресече бясната корупция в общинското дружество.