|

ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ ВЕЩАЕ СРЕЩАТА НА НАТО ВЪВ ВАРШАВА

САЩ ИЗСИПВАТ ПЕХОТА, САМОЛЕТИ
И БОЙНИ КОРАБИ У НАС

 

АМЕРИКАНСКАТА войници и бойна техника остават трайно в страната ни, както АТАКА предупреди

Трайното разполагане на сухопът­ни, военновъздушни и военномор­ски сили в Прибалтийските държави, Полша, Румъния и България трябва да бъде решено на срещата на НАТО във Варшава на 8 и 9 юли. Те щели да оста­нат там толкова дълго, колкото Русия поддържа агресивната си позиция. То­ва твърди бившият генерален секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен пред сп. „Нюзуик“.

„Не трябва да имаме никакви илю­зии относно намеренията на Москва. Зад тормоза и дезинтегрирането на прозападните правителства, граниче­щи с Русия, лежи сблъсък на идеи“, смята Расмусен и допълва, че Кремъл използва енергийните си ресурси като оръжие, за да разделя съюзниците.

„Вярвам, че съюзът трябва да про­дължи да развива, разположи и инте­грира колективна противоракетна от­брана и да подобри кибернетичните си способности, преминавайки от па­сивна отбрана към по-активна роля, и, когато е необходимо, към офанзивна”, вещае войната Расмусен.

„Европейските съюзници трябва да надграждат към техния ангажимент да изразходват 2 на сто от БВП за отбрана не по-късно от 2024 г. чрез лансиране на междинни планове за следващи­те пет години. Това ще помогне те да станат по-отговорни и ще изпрати по­ложителен сигнал към следващата ад­министрация на САЩ; преди края на мандата на новия президент на САЩ, Европа трябва да намали трансатлан­тическата разлика в средствата за от­брана”, насочва кой командва агресия­та бившият генсек на НАТО.

По думите му Съединените щати трябва да продължат да носят своя дял от бремето все пак и признава, че НАТО осигурява силна мрежа от съю­зници и подкрепя САЩ политически и военно за терористичните им интер­венции в целия свят.

Диалог между Русия и НАТО е възможен, но той трябва да се води изключително от позиция на сила­та. Това заяви в интервю за Си Ен Ен бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав. Според него разговорите с Русия тряб­ва да се изграждат на основата на при­мерно (послушническо) поведение от страна на Москва. „За това трябва да станат определени изменения в Украй­на и Сирия“, каза Брийдлав.

В този случай не е никаква изненада защо президентът Плевнелиев толко­ва яростно напада Руската федерация и тика България към агресия срещу Москва. Уж умерената позиция на пре­миерът Борисов и успокоенията му, че в американската база у нас се провеж­дат краткотрайни военни учения, се оборват от признанията на бившият натовски генсек Расмусен.

 

 

САМО АТАКА ЗОВЕ ЗА МИР

 

ТИКВЕ НИЯТ медал, който Сидеров симв лично връчи на натовеца през април 2014

Сидеров връчи тиквен медал на Расмусен през 2014 г. Един­ствено партията му иска излиза­не от Алианса и неутралитет

Партия АТАКА единствена в българския политически живот предупреждава за ескалиращо­то военно напрежение срещу Русия, което САЩ създават чрез НАТО в европейски и све­товен мащаб. Националистите са единствените, които зоват за мир, неутралитет, дипломация и излизане на България от военно агресивния Алианс.

В самото начало на Майдана, който Вашингтон организираха в Украйна, Сидеров посочи, че се готви нов световен военен конфликт и оттогава партията му организира десетки протести срещу НАТО и посрещането на натовски и американски чинов­ници на най-високо държавно ниво.

РАСМУС ЕН получи орден „Стара планина” без да има заслуги към държава та или народа ни

При посещението у нас на бившия генерален секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен, Сидеров му връчи тиквен медал. Повод за това стана, че Расмусен беше удостоен от Плевнелиев с най-високото държавно отличие орден „Стара планина“, без да има каквито и да е заслуги към страната или народа ни. Тогава парламентарната група на АТА­КА и граждани посрещнаха на­товеца с плакати „НАТО, не ни вкарвай във война с Русия“ и „Вън US базите от България“.

 

 

 

 

 

 

АНАЛИЗАТОРЪТ СТИВЪН КИНЗЕР:
АМЕРИКА ИЗПОЛЗВА НАТО, ЗА ДА
НЕ СЕ ПОМИРЯТ ЕВРОПА И РУСИЯ

 

Британското решение за излизане от ЕС се превърна в груб стрес за закостенелия световен ред. Сега, когато ЕС е разтърсен от новата действителност, идва редът на НАТО.

Когато ръководителите на стра­ните-членки на Алианса се съберат във Варшава на своята среща на върха, те ще настояват, че техният съюз, както и преди, има жизне­новажно значение, защото Европа е застрашена от руска агресия. Но истината е точно обратното. Това, че НАТО стана инструмент на Америка за ескалация на опасния конфликт с Русия. На нас ни тряб­ва по-малко НАТО, а не повече.

Русия по никакъв начин не застрашава основните интереси на Америка. Напротив, тя споделя нашите стремежи за борба със световния тероризъм, за държане под контрол на ядрените заплахи и за решаване на други неотложни проблеми, представляващи предизвикателства за междуна­родната сигурност. Всичко зависи от гледната точка: едни смятат Ру­сия за дестабилизиращата сила в Европа, други твърдят, че тя прос­то защитава своите крайгранични региони. Така или иначе това е проблем на европейците, не наш. Въпреки това ръководещи висши американски генерали от НАТО, които много искат да получат нова задача, са обсебени от мнението, че Русия е враг. Министър на отбраната Аштън Картър нелогично постави Русия на първо място в списъка си на заплахи за САЩ. Вашингтон е обзет от антируска страст.

Срещата на върха на НАТО във Варшава ще стане арена за надменни уверения, многоброй­ни предупреждения за „руската заплаха“ и тържествени обещания на тази буря да бъде отговорено с демонстрация на военна сила. САЩ планират да увеличат четири пъти разходите за военни проекти на НАТО по границите на Русия или в близост до тях.

Командването на НАТО и неговите политически господари във Вашингтон не са готови да отстъпят юздите на европейската сигурност. Те се страхуват, че европейците ще търсят помирение с Русия, вместо да вървят по пътя на агресивна конфронтация. Американските генерали, политици и изпълнителите на поръчки за армията ненавиждат тази перспек­тива. Продължавайки финанси­рането на НАТО, ние си купуваме правото да извадим мечове на руските граници.

На Европа й е необходима нова система за сигурност. За разлика от НАТО, тази система трябва да бъде създавана от европейците за европейските нужди и потреб­ности.

*Стивън Кинзер, сътруд­ник на Института Уотсън за международни изследвания към Университета Браун. Анализът е публикуван във в. „Бостън глоуб“. Публикуваме съкратения му вариант

 

300 ТАНКА СТОВАРИ ВАШИНГТОН В РУМЪНИЯ

Военното ръководство на САЩ е прехвърлило на територията на Румъния около 300 танка, които ще участват в ученията на НАТО през август тази година, съобщи Regnum.

Бронираната техника, пристигнала от базата в град Чарлстон (щата Южна Каролина), е била разтоварена за едно денонощие и доставена от пристани­щето Констанца на полигона „Чинку“ край град Брашов.

Местните медии отбелязват, че през последната седмица са били забеля­зани два влака с американски танкове, които се транспортират от град Пашкан към Сучава и по-нататък към Ватра-Дорней в Северна Румъния.