|

Волен Сидеров от трибуната на НС: Този път българите трябва да изберат патриотичен президент

Според Сидеров цялото управление на Плевнелиев беше поставено върху грешна позиция и е време на президентския пост да застане човек, който да защити полезните за България проекти

На десети юни лидерът на АТАКА Волен Сидеров изказа възмущението си по повод речта на българския президент Росен Плевнелиев на 8 юни, произнесена в Страсбург пред Европарламента.

„Тази реч беше на английски език, вероятно Плевнелиев да покаже своите познания по английски. Но някой би трябвало да му напомни, че българският език е официален в Европейския парламент и това слагане пред англоговорящите е заявка за бъдеща служба в някоя англоговоряща държава”, заяви от парламентарната трибуна Сидеров.

Председателят на АТАКА попита докога ще произвеждаме през президентския пост служители на американските фондации, служби, спецслужби и някакви други лобистки организации.

По думите му

изказването на Плевнелиев звучеше точно като на служител от американска администрация,

а не като на горд проевропейски президент, както той самият се определи.

Сидеров подчерта, че Плевнелиев показа какъв не трябва да бъде българският президент.

„Този човек казва – „за нас Крим е Украйна, Украйна е в Европа”. Аз не знам историческите познания на Плевнелиев, но Украйна не е имало, когато Крим е бил в пределите на Русия”, обясни председателят на АТАКА.

Според него Плевнелиев услужливо прескача фактологията кой разпали войната в Украйна. „На този въпрос отговори самият зам.-държавен секретар на САЩ Нюланд. Тя публично призна, че там Щатите са налели 5 милиарда долара”, припомни Сидеров.

По повод думите на президента, че Русия не подкрепяла принципите на международния ред, националистът попита как Плевнелиев е установил това. „Такова твърдение от устата на един държавен глава звучи не само като недоказуемо, но и много опасно, тъй като държавен глава на практика вкарва враждебна фразеология в своята реч спрямо друга държава”, смята Сидеров.

Той припомни на Плевнелиев кой всъщност дестабилизира Евросъюза. „Същата г-жа Нюланд, за която той не обелва дума в своето слово, но която пред цял свят каза много ясно – „Fuck the European Union”, т.е. майната му на ЕС. Е, г-н Плевнелиев, кой дестабилизира Евросъюза – Русия или САЩ?”, попита Сидеров.

От АТАКА отбелязват като изключително опасно в речта на Плевнелиев и заявката му, че подкрепя Трансатлантическото споразумение.

Това споразумение носи големи опасности за цяла Европа.

„Тя ще клекне пред натиска на САЩ, ще бъде залята с ГМО, а в САЩ просто чакат този огромен пазар и транснационалните корпорации ще имат повече власт от всяка една държава в Европа”, категоричен е Сидеров.

Лидерът на АТАКА обърна внимание и на нападките на Плевнелиев по национализма и патриотизма.

„Тъй като той цитира в своето изказване Шарл дьо Гол, ще припомня на г-н Плевнелиев, че Франция напусна военнополитическия съюз с НАТО през 1966 г. Просто Шарл дьо Гол каза, че няма да са в НАТО и изгони американските бази от своята държава. Да, това е патриотизъм! Само че г-н Плевнелиев прави обратното. Той иска повече НАТО у нас, повече американска техника.

Политиката на президента направи така, че България да бъде мишена на една много силна във военно отношение държава, каза атакист №1.

Според него цялото управление на Плевнелиев беше поставено върху грешна позиция.

Сидеров се обърна към всички български граждани с призив на тези президентски избори да не позволяваме повече на този пост да застава човек, който по време на мандата си заработва служба в някоя американска институция.

Нека на този пост този път да застане наистина български патриот, който ще може да защити полезни проекти за България, който ще може да ни предпази от въвличане във война.

Този път българските граждани трябва да изберат патриотичен президент,  иначе може да стане късно. За следващите президентски избори България може да не съществува, заключи Сидеров.