|

1/3 ОТ БСП ИСКА ОБЩ КАНДИДАТ- ПРЕЗИДЕНТ С АТАКА

 

СИДЕРОВ и Нинова по време на инициати- вата „Безсмъртния полк“ в София, 9 май

32% от членовете на БСП искат общ кандидат за президент с партия АТАКА. Това показаха резултатите от вътреш­нопартийното допитване на левицата, стана ясно в понеделник. В него са участвали 72 382 членове от цялата страна, уточни председателят на партията Корнелия Нинова. Тя заяви, че веднага след като се върне от заседание на ПЕС в Париж, БСП започва разговори с партиите от понеделник за срещи в пар­ламента. Нинова е категорична, че няма да преговарят с ДПС, защото подкрепата за тях е твърде малка. По думите им те ще обявяват номинацията си възможно най-бързо, за да е смислена прези­дентската кампания. Нинова уточни, че Първанов и Калфин няма да са общите кандидати на левицата и че в допитването не е имало въпрос за име на кандидата за държавен глава.

По повод профила на бъдещия прези­дент, мнението на Нинова съвпада изцяло с това на АТАКА и Сидеров – следващият президент да бъде патриот, който защита­ва българския интерес. Да не взима като Плевнелиев страна, която поставя в риск държавата и националната сигурност.

Припомняме, че председателят на БСП Корнелия Нинова заяви преди месец в интервю за „Неделник” по АЛФА ТВ пред Сидеров, че допирната им точка с АТАКА е една – националния интерес на България.