|

И Сливен зад Патриотите

СИДЕРОВ: СКОРО В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ИМА ГОЛЯМ ПАТРИОТИЧЕН БЛОК, КОЙТО ЩЕ ИЗМЕСТИ НАЙ-ПОСЛЕ ВЕЧНИЯ БАЛАНСЬОР И РЕКЕТЬОР ДПС

Винаги съм чувствал Сливен като роден град, защото баща ми е роден тук, заяви Сидеров на отриване на кампанията в Града на стоте войводи

Чрез Консултативния съвет по национална сигурност президентът може да задава темите, актуални за обществото. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от „Обеди­нени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, Красимир Каракачанов в Сливен на 8 октомври.

След откриването на кампанията им в София председателите на трите патриотични партии заминаха заедно с Каракачанов и Нотев за Града на стоте войводи. Те представиха плат­формата, която ще следват, ако полу­чат доверието на българския народ.

Пред препълнената зала Карака­чанов опровергава твърдението, че президентът не може да влияе върху политиката на правителството.

Той припомни на сливналии, че е отправил покана за дебат към ос­новните претенденти за „Дондуков 2“. Ако те продължат да се крият, ще остане впечатлението, че отново по стария начин с купени гласове, с подреден вот ще се опитват да спе­челят изборите, коментира той. Сред темите, по които предлага дискусии, са нелегалната имиграция, нацио­налната сигурност, които са приори­тети и в правомощията на държав­ния глава.

Кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев заяви, че очаква гореща и истинска кампания, макар че спо­ред него тя дълго време е била отла­гана, заради отсъствието на заявени кандидатури. По думите му, подценя­ването на президентската кампания е търсен ефект, както и внушенията, че президентската институция няма достатъчно правомощия.

В началото на речта си Сидеров заяви, че винаги е чувствал Сливен като свой роден град, защото баща му е роден там. За пореден път той призна, че отдавна е трябвало трите партии да тръгнат по един път. Бла­годари на Валери Симеонов и Кра­симир Каракачанов, че са проявили разбиране и са преодолели проти­воречията. „Разбрахме, че годините минават, години наред се борим за една кауза. Ако не се обединим, тази кауза може да остане неизпълнена, а не бива“, смята той.

За другите кандидати за прези­дент Сидеров заяви: „Излиза един, бил генерал, летял със самолети. Хубаво, само, че е козирувал 10 го­дини на чужди началници. Бил е на подчинение на чужди началници и в България, защото е служил в такава база. Сега излизат и ми говорят за напускане на НАТО. Нали бяхте ня­колко пъти на власт, защо не подехте тази инициатива? Не трябва да гово­рят само преди избори, трябва да са последователни. Само ние сме води­ли последователна политика години наред. Може да сме правили грешки, но няма жив човек, който да не е пра­вил. Силен е този, който си признава грешката, поправя я и от нея прави плюс, това правим днес с това обе­динение. Утре в парламента ще има Патриотичен блок, който ще измести най-после вечният балансьор ДПС, който винаги е рекетирал. И най-на­края ще имаме българско управле­ние“, заяви още в пламенната си реч Сидеров.

Според съпредседателя на Патри­отичния фронт и оглавяващ предиз­борния щаб на коалицията Валери Симеонов патриотите предлагат един нов модел на политическо по­ведение, в момент, когато дясното и лявото се цепят на парчета. На сре­щата с граждани в Сливен присъст­ваха депутати от АТАКА и ПФ, както и евродепутатът Ангел Джамбазки.