|

„Обединените патриоти“ в Кюстендил: При нужда трябва да отблъснем мигрантите със сила

Ако правителството реши да заселва трайно нелегални мигранти на територията на страната, то пада и си отива. Тази категорична позиция бе заявена  в сряда от кандидатите за „Дондуков 2“ от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев в Кюстендил.

Според тях нелегалните мигранти трябва да бъдат отблъснати със сила, ако се опитат да нахлуят в страната ни. Също така е редно да се направи промяна на „Дъблинското споразумение”, а ако европейските политици не са съгласни с това, то Народното събрание да го отмени едностранно.

„Ние не се противопоставяме на тези хора, защото не са българи или защото имат различен цвят на кожата, ние се противопоставяме на тяхното настаняване поради съображения, свързани с националната сигурност на страната”, заявиха „Обединени патриоти“.

Каракачанов обеща, че ако стане президент, веднага ще свика Консултативен съвет по национална сигурност, на който да бъдат обсъдени по-тежките мерки за защита на границата ни от мигранти. В случай, че това предложение не бъде прието, то ще се инициира и референдум.

Ако някой си мисли да излъже българския народ и трайно да заселва нелегални мигранти на територията на Република България, просто няма място в управлението на страната, заяви кандидат-президентът Каракачанов.

По-рано през деня заедно с Нотев се включи в инициативата „Развей българското знаме“, която се проведе на площад „Велбъжд“ в Кюстендил. Кюстендилци получиха като подарък национални трибагреници.

На срещата с граждани присъстваха още евродепутатът Ангел Джамбазки, народните представители от АТАКА Станислав Станилов и Илиан Тодоров и ген. Петър Илиев, председател на „За честта на пагона“.