|

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА В НДК: „ГАЛЪП“ УДАРИ ДЪНОТО, ДАДЕ НИ ДВА ПЪТИ ПО-НИСЪК РЕЗУЛТАТ

 Искам да обърна внимание на анализаторите, че „Обединени патриоти“ е единствената коалиция, която представи истинска програма и истински патриотични идеи пред своите избиратели и българския на­род. На мен специално, не ми стана ясно каква е идейната платформа на двойките на водещите две партии и каква е разликата между тях. Хората, които ни подкрепиха, претендирам, че са го направили по изключително идейни съображения. И в основата на тези идейни съображения лежи и причината за нашето обединение. На въпроса кое ни обединява отговарям така: За две години Патриотичният фронт, в състав НФСБ и ВМРО, до­каза, че изпълнява своята програма в рамките на възможностите, които имахме в 43-то Народно събрание. По същата праволинейна линия се движеше и партия АТАКА. Защото партия АТАКА, ВМРО и НФСБ имат програми, които изпълняват и те са идентични. Това стои в основата на нашето обединение.

Искам също така да обърна внимание на един факт, на една мащабна манипулация, която се извършваше през целия период на предизборна кампания, буквално часове до края на изборите. Мани­пулация, която се извършваше от по-голямата част от т.нар. български социологически агенции. Днес можем да отбележим един своеобра­зен рекорд. Агенция „Галъп“ удари дъното. Тя предвиждаше за нашата коалиция 8,5% в изследването си 2-3 дни преди изборите. В деня на изборите ни разхвалваха каква изне­нада сме били. А техен представител говореше за внушението „задължи­телно гласуване“. Не е внушение.

Ние сме горди, че трите партии подкрепихме и успяхме да прокара­ме в Изборния кодекс задължително­то гласуване и то днес даде резултат.

Ние се гордеем, че успяхме да намалим броя на секциите в Турция близо 4 пъти и то вече даде резултат.

Ние се гордеем, че успяхме да прокараме изграждането на защитно съоръжение по границите на Турция, което до Нова година трябва да бъде завършено.

Това ни обединява.