|

Волен Сидеров след консултациите при президента: Трябва да мислим първо за България, после за нови избори

За нас, „Обединени патриоти“, е изгодно да отидем на избори, защото ще спечелим много добър резултат. Но какво ще стане със страната ни? Нека помислим първо за това, призова лидерът на АТАКА

 

Патриотичен фронт и ГЕРБ да се разберат по мъжки

Предлагам съпредседателите на Патриотичен фронт и лидера на ГЕРБ да седнат и да поговорят по мъжки. Да се каже ясно какви са отговорностите, какво следва след нови избори и да се обсъдят всички възможности за съставяне на правителство. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след консултациите при президента Росен Плевнелиев в четвъртък.

По думите му няма проблем Патриотите да отидат на избори, защото ще имат по-хубав резултат, но трябва да се обмисли сериозно какво става след тези избори.

„Какъв нов парламент ще има? Какво мнозинство ще се формира?“, пита Сидеров.

Според него и ГЕРБ, и БСП си мислят, че сега те ще са отгоре. „Но дали така ще стане? После какво правят? Какво правителство?“, каза пред журналистите още председателят на АТАКА.

„От 1 януари 2018 г. сме домакин на Евросъюза. Вие знаете, че не съм фен на ЕС и съм голям негов критик, но това е възможност България да спечели от това.

Ако пропилеем тази възможност, значи не сме отговорни политици

Може да ви се струва странно, че точно аз говоря така, но моментът е много критичен, много изпитателен за всички държавници“, подчерта Сидеров.

Той обясни, че лидерите на Патриотичен фронт, които в сряда заявиха своето намерение отговорно да вземат мандат, ако им бъде предложен, трябва да имат подкрепа в парламента. Тази подкрепа ще се реши или няма да се реши на Консултативния съвет при президента във вторник. Това ще бъде много важен ден, защото Плевнелиев ще направи всички възможни усилия да убеди политическите сили в парламента да не разтурват това Народно събрание, а да се види възможност за нов кабинет. „С какъв състав, с какъв министър-председател, нека това да се реши на Консултативен съвет“, призова националистът.

Според Сидеров ГЕРБ избърза със заявленията и самочувствието си, че могат да спечелят следващите избори. Посъветва ги

 да осмислят поведението си и малко да отстъпят.

„Те говорят непрекъснато за популизъм. Да искаме да увеличим поне най-ниските пенсии не е популизъм. Популизъм е да отидат да угодят на едни свръхпопулисти, които хвърлиха политическа бомбичка в атмосферата“, заяви той, визирайки срещата с парламентарно представените партии, която „Шоуто на Слави“ организира по темата за мажоритарния вот.

„Промяната на избирателната система, каквато се иска от този антиконституционен референдум, ще доведе до парламент – пълен с наркотрафиканти, криминални босове и какви ли не още типове“, убеден е Сидеров.

Пред медиите председателят на АТАКА каза също, че е глупост да се променя избирателната система във вид, в който я предлагат провокаторите от едно шоу. „Те не са загрижени истински за хората.

Ако са загрижени – да влязат в политиката, само че ги е страх

Аз съм 11 години в оперативната политика, преди това още толкова като публицист, показвал съм, че не ме е страх“, отсече той и попита

ГЕРБ, БСП и „Шоуто на Слави“ комбина ли играят

„Може би са заедно вече, смятат, че в следващия парламент няма да допуснат партии като патриотите, ще си живеят заедно живота и прегърнати с ДПС ще си осигурят комфорта. Не, това няма да стане!“, категоричен бе Сидеров.  Дори смята, че тази система, която се предлага от провокаторите на референдум е рискова за ГЕРБ, който утре може да не влезе или да влезе с 8 човека.

В обобщение Сидеров отново призова управляващите да помислят и да седнат с Патриотите да се разберат за сформиране на правителство, което да свърши определени неща – социални, пенсионни, защита на страната, ограда, защита от нелегални мигранти, които Ердоган се готви да ни хвърли.

Тези неща изложих и пред президента, който изрази съгласие с доста от тях, информира Сидеров. „Разбира се, ние оставаме с нашите различия, но моментът е критичен.

Трябва да се направи най-разумното, най-мъдрото за България

Политически за „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО“ е изгодно да отиваме на избори, защото ще спечелим добър резултат. Но какво ще стане със страната ни? Нека помислим първо за това!, заключи Сидеров, който бе придружен на консултациите при президента от Десислав Чуколов, проф. Станислав Станилов и Явор Нотев.