|

КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ПАТРИОТИТЕ В КАРЛОВО: БЪЛГАРИЯ ДА НЕ УЧАСТВА В ЧУЖДИ КОНФЛИКТИ И БИТКИ

България не трябва да участва в дрънка­нето на оръжия, чужди конфликти и битки. Бъл­гария трябва да търси баланс във външната политика. Това каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов в Карлово на 29 октом­ври.

Кандидатите за пре­зидент и вицепрезидент на „Обединени патри­оти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Кара­качанов и Явор Нотев, лидерът на АТАКА Волен Сидеров, заместник- председателят на НФСБ Борис Ячев, съпред­седателят на „Народен съюз“ Румен Йончев, както и депутатите Магдалена Ташева и Ди­митър Байрактаров говориха пред препълне­ната зала в родния град на Васил Левски.

Всичките в България ще живеят под едни чисти и свети закони, както е дадено от Бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят закони­те равно с българинът. Така ще е в наша България!

С тези думи на Дякона започна речта си Каракачанов в Карлово.

Той за пореден път подчерта, че за всички има място в България, но върховенството на българския закон трябва да е водещо. Ние задаваме правилата, ние няма да се подчи­няваме на чужди господари и закони, както досегашният президент Росен Плевнелиев, посочи той.

На фона на засилващия се мигрантски на­тиск българският държавен глава трябва да търси диалог и с Вашингтон, и с Москва, и Брюксел, и с Пекин, за да защити българския интерес. Категорично заявявам, че България няма място в дрънкането на оръжия, чужди конфликти и битки, заяви Каракачанов.

Българският интерес и българският закон са над всичко, беше категоричен той.

Кандидатът за вицепрезидент на „Обеди­нени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Явор Нотев за пореден път подчерта значимостта на обединението на патриотичните форма­ции.

Нашето обединение е важно за съдбата на България, за бъдещето. Тогава всички задаваха въпроса ще го бъде ли това обеди­нение, ще постигне ли целите си. Сега това не стои на дневен ред. Нашето обединение е мислено, то е изстрадано и е преживяно, както от тримата лидери, така и от всеки един от нас. Този акт има силата и ще бъде гаранция за всички успехи, за които вие ще дадете своя вот, каза Нотев.

Той е категоричен, че президентът на Ре­публика България трябва преди всичко да бъде патриот. По тази причина аз подкрепям г-н Каракачанов и съм част от неговия екип. „Дондуков“ 2 е естественото място на което г-н Красимир Каракачанов трябва да бъде, категоричен е Явор Нотев.

На свой ред съпредседателят на „Народен съюз“ използва присъствието си в най-па­триотичния град на България, за да изрази подкрепата на коалиционните партньори на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Президентът трябва да е личност, тряб­ва да е дипломат, трябва да има нужните качества. Президентството не е място за обучение и експерименти. Ние от „Народен съюз“ вярваме в силата на обединението и вярваме в качествата на Красимир Карака­чанов и Явор Нотев. Те са нашите кандидати. На 6 ноември гласувайте с номер 19, завър­ши речта си Йончев.

Волен Сидеров не изневери на себе си и в характерния за него ораторски стил под­черта, че „Дондуков“ 2 не е санаториум за допенсионно отглеждане на стари политиче­ски кадри.

Това не е място за упражняване в дър­жавнически умения. Това е място за силни лидери, за силни личности и за подготвени кадри. Красимир Каракачанов е доказал своята последователност, своите лидер­ски умения и любовта и отдадеността си за отстояване на българските интереси. Кра­симир Каракачанов и Явор Нотев са един­ствените достойни кандидати за президент и вицепрезидент на Република България, беше категоричен Сидеров.

Той се обърна към управляващите да не се плашат, да не се стряскат, а най-после да се радват, че България ще има президент патриот, който ще посочва колегиално и дружески правилния път. Всеки премиер има нужда от такъв непоклатим държавен глава, заключи председателят на АТАКА.

Каракачанов и Сидеров поднесоха венец на паметника на воеводата Петър Юруков в Карлово

ПАВЕЛ БАНЯ, 29 ОКТОМВРИ