|

Каракачанов към дипломати: Европа не може да интегрира мигрантите

Европа и институциите на ЕС не са способни да водят реална политика на интеграция спрямо мигрантите. Опитът на бюрократите в Брюксел да наложат новата световна идеология – глобално общество, отслабва ценности като религия, семейство и култура и дава път на радикалния ислям.

Това каза кандидатът на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов на срещна с Националната асоциация за международни отношения и Българското дипломатическо дружество.

Каракачанов подчерта, че той е за Европа на Де Гол, Европа на отечествата и на суверенните демокрации, а не Европа на неолиберализма и глобализацията. Като пример отново даде сключването на споразумения с тайни параметри като СЕТА и обяви, че като президент би инициирал референдум, но преди това би настоял за разсекретяване на параметрите на това споразумение.

Този път, който зададоха европейските лидери, е опасен. Християнството вече е на трети план, мултикултурализмът и интеграцията на имигрантите се провалиха и това беше ясно още с първите атентати в метрото в Лондон. Той припомни, че един от терористите тогава е бил с афганистански произход, но с английско гражданство и медицинско образование. Примерите в Париж и Брюксел също показаха, че това е неработещ модел. Лидерът на ВМРО подчерта, че той харесва ЕС, но подчерта, че интересите на България трябва да бъдат защитени и държавата трябва да изисква от Европа смяна на политиката или да приеме политиката на страните от Вишеградската четворка – затваряне на границите за нелегални имигранти, както и преразглеждане на Дъблинското споразумение.

Идеята на кандидата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов за отстояване на собствена линия на политика по този въпрос беше приета с одобрение от присъстващите. По време на разговора стана ясно и общото мнение, че за да се защитят държавните интереси по време на сериозни заплахи от страна на радикалния ислям и засилващ се бежански натиск, България има нужда от силен президент и от работещ дипломатически апарат.

Каракачанов отново подчерта, че като президент на Република България той няма да изпрати като посланици хора, които нямат нужните качества. Той беше категоричен, че ще сложи край на порочната практика в посолствата и консулствата да се изпращат заслужили партийци. Нужна е цялостна промяна на външната политика, защото сегашната допусна три сериозни неуспеха. Допусна политически и икономически интереси да решават енергийната независимост на страната, големият гаф с Либия и казусът Бокова-Георгиева, който може да бъде определен и като национално предателство, допълни той.

На срещата бяха обсъдени и отношенията на България с Русия, САЩ и Турция. Красимир Каракачанов беше аплодиран за позицията си за независима и национална отговорна политика без намеса в конфликти, които не касаят пряко страната ни, както и на категорично и безкомпромисно отстояване на националния интерес.