|

ПАТРИОТИТЕ БИХА ВЗЕЛИ МАНДАТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО

На България й трябва стабилност, а не нови избори. Лъжа е, че в момента няма мнозинство в Народ­ното събрание. Ако се стигне до връчване на мандат за съставяне на правителство на Патриотичния фронт, Патриотите ще поемат отговорността. Това заявиха Валери Си­меонов и Красимир Каракачанов, лидери на Патриотичния фронт, след проведе­ните консултации при президента в сряда.

Кризата в момента е изкуствено създадена, заради егото на Бойко Борисов, каза Симе­онов.

Ние сме готови да приемем мандат в случай, че бъде възло­жен на нас като трета политическа сила, каза още Валери Симео­нов, а Красимир Кара­качанов допълни, че това ще стане, ако се намери необходимото съгласие в парламента.

Чисто егоистично и партийно „Обединени патриоти“ имат инте­рес от нови избори, за­щото биха постигнали много добър резултат. Но разсъждават по-от­говорно от партиите ГЕРБ и БСП, и смятат, че няма нужда от нестабилност и криза и че за държавата не е добре да има пред­срочни избори.

Другата седмица на заседанието на Консултативния съвет Патриотите ще заявят готовността си за получаване на мандат, ще бъдат повредени и консултации с парла­ментарните групи. Ако има съгласие и готов­ност за експертно пра­вителство, Патриотите биха взели мандата за съставяне на кабинет. Това е единият вари­ант, посочиха те.

Валери Симеонов обясни, че има и втори вариант – да остане сегашното прави­телство, но с друг министър-председател и необходимите персо­нални промени.

Каракачанов бе категоричен, че про­ектът за бюджет за 2017 г. е бил внесен в НС без предварително да е представен на Патриотичния фронт. Нашето предложение за 300 лв. минимална пенсия още не е внесе­но в парламента, така че се спекулира, че сме се опитвали с това да извиваме ръцете на ГЕРБ. Някой лъже, каза той.