|

ПОБЕДА! ПАТРИОТИТЕ ИЗМЕСТИХА ДПС С ДВОЕН РЕЗУЛТАТ

КОАЛИЦИЯТА КАТЕГОРИЧНО ВЕЧЕ Е ТРЕТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА

572 963 български граждани дадоха гласа си за "Обединени патриоти"

На първия тур на президентските избори кандидатът на „Обединени патриоти-НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов е на трето място с 14.97%. За него са гласува­ли 572 963 български граждани.

Пред него е кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева с 21.96% и ген. Румен Радев с 25.44%, които отиват на балотаж тази неделя. Зад канди­дата на Патриотите остават Мареш­ки, Орешарски (6.63% ДПС), Трайков, Калфин, Дончева.

Каракачанов благодари сърдечно на всеки един, който го е подкрепил с гласа си. „Ние няма да ви преда­дем, защото нашата кауза е прос­тичка и ясна. Искаме България над всичко. Искаме по-добър живот за българите. От това няма да мръднем и на йота!

Знаем, че сме на прав път, защото постигнахме много с обединението на патриотичните сили в България. Вие, български родолюбци, ни го показахте, като ни подкрепихте в изборите. Благодаря Ви!

Една крачка напред за по-добра България е направена – етнически­те партии са много назад по резул­тат след „Обединените патриоти“.

Да живее България! Съедине­нието прави силата!“, бяха първи­те думи на Красимир Каракачанов след официалните резултати от из­борите.

Лидерите „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов опредили­ха като абсолютен успех резултата си и подчертаха, че патриотичното обединение е събрало в пъти повече гласове от протурските партии.

Избирателната активност на из­борите е малко над 56%. В родния град на Красимир Каракачанов Русе коалицията „Обединени патриоти“ печели доверието на приблизително 21,39% от гласоподавателите, което им отрежда втора позиция. Там ген. Радев е с по малко от един процент пред кандидата на Патриотите.

С блестящ резултат около 17% и над 17% НФСБ, АТАКА, ВМРО пе­челят в градовете Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Добрич, Ловеч, Перник, Плевен, Сливен, София-област, Стара Загора и Ям­бол.

Коалицията категорично вече е тре­та политическа сила. В редица градове и села, освен Русе, дори втора като в знаменателните Калофер и Клисура.

На изборите през 2014 г. общият сбор на гласовете, спечелени от коали­цията НФСБ, коалирана с ВМРО, плюс партия АТАКА е 387 363 гласа. Обеди­нени, сега те имат 572 963. Със 185 600 гласа повече.

Тоест, с около 50% е пораснало до­верието на българския народ към Па­триотите. Те са убедени, че това не е таванът, а им предстоят още много и по-големи победи в битката за Оте­чеството.

В изборната нощ те коментираха, че обединението е разширило влиянието на патриотизма в България и благо­дариха на служителите на телевизия СКАТ, телевизия „Алфа“ и „България 24“, които направиха възможна побе­дата им и популяризирането на патрио­тичните идеи.

Ние сме горди, че трите партии под­крепихме и успяхме да прокараме в Изборния кодекс задължителното гла­суване и то днес даде резултат.

Ние се гордеем, че успяхме да нама­лим броя на секциите в Турция близо 4 пъти и то вече даде резултат.

Ние се гордеем, че успяхме да про­караме изграждането на защитно съ­оръжение по границите на Турция, което до Нова година трябва да бъде завършено, заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов на прескон­ференцията в НДК.

В специално обръщение към ру­сенци Каракачанов подчерта, че съ­гражданите му превърнаха патриоти­зма в основен политически избор за дунавския град. „Уважаеми русенци, без вашата подкрепа нашият резул­тат не би бил толкова добър. Давам си сметка за огромната отговорност, коя­то имам пред вас. Не възнамерявам да губя този безценен кредит на доверие, който вие – моите съграждани, ми да­дохте. Искам да ви уверя че ще про­дължавам да работя все така упорито за нашия общ просперитет, защото вярвам и винаги съм вярвал, че Русе е сред градовете, дали най-много на България и като такъв заслужава спе­циално отношение“.

Според лидерите на „Обединени патриоти“ най-важното е да съхранят единството. „Трябва да продължим с нелеката задача да браним скъпата ни Родина от посегателствата на различ­ни външни и вътрешни сили, желае­щи да я разпокъсат. Опасността днес е по-реална. В хода на предизборната кампания успяхме да повторим много от нашите основни тези – имигрант­ското нашествие; агресивната външна политика на Турция; псевдоценности­те, които се опитва да ни налага ЕС – такива, като гей браковете и третия пол; лишените от логика санкции, кои­то пречат на нормалното развитие на икономиката ни. За нас има един-един­ствен интерес и това е интересът на българите. Никой не е способен да ни каже какво да правим или какво да мислим, защото ние сме български па­триоти, защото знаем, че пътят по кой­то сме тръгнали е труден, но славен и победата в крайна сметка ще бъде наша обща“.